
Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
1 łyżeczka
1 gram
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa: dynię, paprykę oraz cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut.
Krok 2
Następnie przełóż warzywa do garnka, zalej bulionem i zblenduj na gładki krem. Przypraw do smaku.
Krok 3
Podawaj z grzankami zrobionymi z chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej