Zupa z pieczonej dyni i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczonej dyni i papryki

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 gram

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa: dynię, paprykę oraz cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut.

Krok 2

Następnie przełóż warzywa do garnka, zalej bulionem i zblenduj na gładki krem. Przypraw do smaku.

Krok 3

Podawaj z grzankami zrobionymi z chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej