Zupa z pieczonej dyni i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczonej dyni i papryki

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 gram

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa: dynię, paprykę oraz cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut.

Krok 2

Następnie przełóż warzywa do garnka, zalej bulionem i zblenduj na gładki krem. Przypraw do smaku.

Krok 3

Podawaj z grzankami zrobionymi z chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej