Zupa z pieczonej dyni i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczonej dyni i papryki

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 gram

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa: dynię, paprykę oraz cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut.

Krok 2

Następnie przełóż warzywa do garnka, zalej bulionem i zblenduj na gładki krem. Przypraw do smaku.

Krok 3

Podawaj z grzankami zrobionymi z chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej