Zupa cebulowa z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

null

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody. Dodaj posiekaną trawę cytrynową, sos sojowy, sos ostrygowy oraz pokrojoną w plasterki papryczkę chilli.

Krok 2

Dodaj do zupy Kostkę Knorr i gotuj 10 minut.

Krok 3

Cebulę bardzo drobno posiekaj i wrzuć do zupy. Gotuj ok. 20 minut.

Krok 4

Jajka dokładnie roztrzep z mąką. Na maśle usmaż omlety. Każdy lekko wystudź, zwiń w rulon i pokrój w cienkie paski.

Krok 5

Do miseczek wsyp kawałki omletu, posiekaną dymkę i kolendrę. Całość zalej gorącym rosołem. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej