
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
null
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj litr wody. Dodaj posiekaną trawę cytrynową, sos sojowy, sos ostrygowy oraz pokrojoną w plasterki papryczkę chilli.
Krok 2
Dodaj do zupy Kostkę Knorr i gotuj 10 minut.
Krok 3
Cebulę bardzo drobno posiekaj i wrzuć do zupy. Gotuj ok. 20 minut.
Krok 4
Jajka dokładnie roztrzep z mąką. Na maśle usmaż omlety. Każdy lekko wystudź, zwiń w rulon i pokrój w cienkie paski.
Krok 5
Do miseczek wsyp kawałki omletu, posiekaną dymkę i kolendrę. Całość zalej gorącym rosołem. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































