
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
null
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj litr wody. Dodaj posiekaną trawę cytrynową, sos sojowy, sos ostrygowy oraz pokrojoną w plasterki papryczkę chilli.
Krok 2
Dodaj do zupy Kostkę Knorr i gotuj 10 minut.
Krok 3
Cebulę bardzo drobno posiekaj i wrzuć do zupy. Gotuj ok. 20 minut.
Krok 4
Jajka dokładnie roztrzep z mąką. Na maśle usmaż omlety. Każdy lekko wystudź, zwiń w rulon i pokrój w cienkie paski.
Krok 5
Do miseczek wsyp kawałki omletu, posiekaną dymkę i kolendrę. Całość zalej gorącym rosołem. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej