Zupa cebulowa z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

null

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody. Dodaj posiekaną trawę cytrynową, sos sojowy, sos ostrygowy oraz pokrojoną w plasterki papryczkę chilli.

Krok 2

Dodaj do zupy Kostkę Knorr i gotuj 10 minut.

Krok 3

Cebulę bardzo drobno posiekaj i wrzuć do zupy. Gotuj ok. 20 minut.

Krok 4

Jajka dokładnie roztrzep z mąką. Na maśle usmaż omlety. Każdy lekko wystudź, zwiń w rulon i pokrój w cienkie paski.

Krok 5

Do miseczek wsyp kawałki omletu, posiekaną dymkę i kolendrę. Całość zalej gorącym rosołem. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej