Zupa cebulowa z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z tofu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 sztuka

50 gramów

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, wraz z czosnkiem drobno posiekaj i wrzuć na rozgrzany olej.

Krok 2

Duś, aż będzie miękka, po czym wlej litr ciepłej wody oraz sos sojowy. Dodaj Kostkę Knorr.

Krok 4

Garnek znowu umieść na gazie i wrzuć pokrojone tofu. Doprowadź do wrzenia i porozlewaj do miseczek.

Krok 5

Zupę posyp serem i włóż do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 20 minut.

Krok 3

Dobrze wymieszaj, zagotuj, a następnie zmiksuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone warzywa z woka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej