Zupa cebulowa z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z tofu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 sztuka

50 gramów

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, wraz z czosnkiem drobno posiekaj i wrzuć na rozgrzany olej.

Krok 2

Duś, aż będzie miękka, po czym wlej litr ciepłej wody oraz sos sojowy. Dodaj Kostkę Knorr.

Krok 4

Garnek znowu umieść na gazie i wrzuć pokrojone tofu. Doprowadź do wrzenia i porozlewaj do miseczek.

Krok 5

Zupę posyp serem i włóż do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 20 minut.

Krok 3

Dobrze wymieszaj, zagotuj, a następnie zmiksuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej