Zupa cebulowa z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z tofu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 sztuka

50 gramów

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, wraz z czosnkiem drobno posiekaj i wrzuć na rozgrzany olej.

Krok 2

Duś, aż będzie miękka, po czym wlej litr ciepłej wody oraz sos sojowy. Dodaj Kostkę Knorr.

Krok 4

Garnek znowu umieść na gazie i wrzuć pokrojone tofu. Doprowadź do wrzenia i porozlewaj do miseczek.

Krok 5

Zupę posyp serem i włóż do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 20 minut.

Krok 3

Dobrze wymieszaj, zagotuj, a następnie zmiksuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej