
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
3 łyżeczki
1 sztuka
50 gramów
300 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, wraz z czosnkiem drobno posiekaj i wrzuć na rozgrzany olej.
Krok 2
Duś, aż będzie miękka, po czym wlej litr ciepłej wody oraz sos sojowy. Dodaj Kostkę Knorr.
Krok 4
Garnek znowu umieść na gazie i wrzuć pokrojone tofu. Doprowadź do wrzenia i porozlewaj do miseczek.
Krok 5
Zupę posyp serem i włóż do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 20 minut.
Krok 3
Dobrze wymieszaj, zagotuj, a następnie zmiksuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej