
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
3 łyżeczki
1 sztuka
50 gramów
300 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, wraz z czosnkiem drobno posiekaj i wrzuć na rozgrzany olej.
Krok 2
Duś, aż będzie miękka, po czym wlej litr ciepłej wody oraz sos sojowy. Dodaj Kostkę Knorr.
Krok 4
Garnek znowu umieść na gazie i wrzuć pokrojone tofu. Doprowadź do wrzenia i porozlewaj do miseczek.
Krok 5
Zupę posyp serem i włóż do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 20 minut.
Krok 3
Dobrze wymieszaj, zagotuj, a następnie zmiksuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej