Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
3 szklanki
1 szczypta
150 gramów
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
null
1 szczypta
null
2 łyżki
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w piórka, 2 ząbki czosnku posiekaj. Na tłuszczu zeszklij cebulę, a następnie dodaj czosnek.
Krok 2
Dopraw cukrem, tymiankiem i szałwią. Oprósz mąką i zasmaż.
Krok 3
Wlej ocet i smaż pod przykryciem 2 minuty. Dodaj wino i 3 szklanki wody. Zagotuj.
Krok 5
Dodaj przecier pomidorowy i gotuj jeszcze 30 minut, przypraw.
Krok 6
Tosty pokrój na trójkąty i zrumień w piekarniku. Posmaruj roztartym trzecim ząbkiem czosnku.
Krok 7
Skrop oliwą i posyp startym serem. Zapiekaj około 6 minut, podawaj do zupy.
Krok 4
Wsyp Francuską zupę cebulową Knorr cały czas mieszając.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa cebulowa z pomidorami
Szukasz pomysłów na nowe wersje popularnego dania? Wypróbuj zupę cebulową z pomidorami. Typowa francuska zupa cebulowa, wzmocniona aromatem tymianku i szałwii, to danie godne mistrzów. Samo jej przygotowanie – początkowo niewiele różni się od oryginalnej receptury. Piórka cebuli podsmaż wraz z czosnkiem i przypraw ziołami. Po tym etapie czas na nutkę szaleństwa. Do garnka dodaj niewielką ilość octu winnego, koncentrat pomidorowy oraz lampkę białego, wytrawnego wina. W tym towarzystwie cebula będzie się gotować przez następne 30 minut. Gotową zupę podawaj z serowymi grzankami – przygotujesz je błyskawicznie. Wystarczy pokroić pszenne tosty, natrzeć je czosnkiem, zasypać żółtym serem i wstawić do piekarnika na 6 minut. Zupę przelej do małej miseczki lub filiżanki, udekoruj listkami świeżej szałwii. Rewelacja!