Polewka piwna - staropolska zupa z twarogiem | Przepisy.pl pixel

Staropolska polewka piwna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

3 sztuki

4 łyżki

250 gramów

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj z cukrem do białości i ciągle ucierając, wlewaj stopniowo śmietanę.

Staropolska polewka piwna - Krok 1

Krok 2

Postaw garnek z masą żółtkową na małym ogniu i wlej powoli piwo, ciągle mieszając.

Staropolska polewka piwna - Krok 2

Krok 3

Następnie wrzuć cynamon, goździki i nadal podgrzewaj, do momentu kiedy zupa zgęstnieje.

Staropolska polewka piwna - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w niewielką kostkę.

Staropolska polewka piwna - Krok 4

Krok 5

Do każdej porcji zupy włóż po kilka kostek sera. Podawaj w kamionkowych miseczkach.

Staropolska polewka piwna - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej