
Składniki
4 szklanki
3 sztuki
4 łyżki
250 gramów
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj z cukrem do białości i ciągle ucierając, wlewaj stopniowo śmietanę.
Krok 2
Postaw garnek z masą żółtkową na małym ogniu i wlej powoli piwo, ciągle mieszając.
Krok 3
Następnie wrzuć cynamon, goździki i nadal podgrzewaj, do momentu kiedy zupa zgęstnieje.
Krok 4
Ser pokrój w niewielką kostkę.
Krok 5
Do każdej porcji zupy włóż po kilka kostek sera. Podawaj w kamionkowych miseczkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Goździki z Indonezji Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej