Składniki
4 szklanki
3 sztuki
4 łyżki
250 gramów
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj z cukrem do białości i ciągle ucierając, wlewaj stopniowo śmietanę.
Krok 2
Postaw garnek z masą żółtkową na małym ogniu i wlej powoli piwo, ciągle mieszając.
Krok 3
Następnie wrzuć cynamon, goździki i nadal podgrzewaj, do momentu kiedy zupa zgęstnieje.
Krok 4
Ser pokrój w niewielką kostkę.
Krok 5
Do każdej porcji zupy włóż po kilka kostek sera. Podawaj w kamionkowych miseczkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej