
Składniki
4 szklanki
3 sztuki
4 łyżki
250 gramów
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj z cukrem do białości i ciągle ucierając, wlewaj stopniowo śmietanę.

Krok 2
Postaw garnek z masą żółtkową na małym ogniu i wlej powoli piwo, ciągle mieszając.

Krok 3
Następnie wrzuć cynamon, goździki i nadal podgrzewaj, do momentu kiedy zupa zgęstnieje.

Krok 4
Ser pokrój w niewielką kostkę.

Krok 5
Do każdej porcji zupy włóż po kilka kostek sera. Podawaj w kamionkowych miseczkach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej