Składniki
4 szklanki
3 sztuki
4 łyżki
250 gramów
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj z cukrem do białości i ciągle ucierając, wlewaj stopniowo śmietanę.
Krok 2
Postaw garnek z masą żółtkową na małym ogniu i wlej powoli piwo, ciągle mieszając.
Krok 3
Następnie wrzuć cynamon, goździki i nadal podgrzewaj, do momentu kiedy zupa zgęstnieje.
Krok 4
Ser pokrój w niewielką kostkę.
Krok 5
Do każdej porcji zupy włóż po kilka kostek sera. Podawaj w kamionkowych miseczkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej