Czerwony krem z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony krem z papryki

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki myjemy, smarujemy olejem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni do chwili aż skórka zacznie ciemnieć. Następnie wkładamy je do foliowego woreczka, który szczelnie zakręcamy. Po upływie 5 minut możemy bez problemy obrać paprykę ze skóry.

Krok 2

Obraną paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Przesmażamy razem na rozgrzanym maśle klarowanym. Kostkę rosołową rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ziemniaka obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu, zagotowujemy, po czym dodajemy przesmażoną paprykę z cebulą i gotujemy do miękkości warzyw. Dokładnie miksujemy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku pieprzem i chili.

Krok 3

Zupę nalewamy na talerze. Dekorujemy "piorunami" ze śmietany (szprycą do dekorowania ciast malujemy linie z gęstej śmietany, które "łamiemy" wykałaczką) , groszkiem ptysiowym i przesmażonymi na rozgrzanej patelni pestkami dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej