
Składniki
1.5 litra
150 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
3 sztuki
20 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.
Krok 2
Dodaj cynamon i goździki, ugotuj i przetrzyj.
Krok 3
Mus połącz ze śmietaną i mąką.
Krok 4
Ponownie zagotuj, dodaj cukier i wystudź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej