Zupa z czarnych jagód przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czarnych jagód

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

150 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

3 sztuki

20 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.

Krok 2

Dodaj cynamon i goździki, ugotuj i przetrzyj.

Krok 3

Mus połącz ze śmietaną i mąką.

Krok 4

Ponownie zagotuj, dodaj cukier i wystudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Blok czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej