Zupa z czarnych jagód przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czarnych jagód

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

150 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

3 sztuki

20 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.

Krok 2

Dodaj cynamon i goździki, ugotuj i przetrzyj.

Krok 3

Mus połącz ze śmietaną i mąką.

Krok 4

Ponownie zagotuj, dodaj cukier i wystudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak w pomarańczach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej