Zupa z czarnych jagód przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z czarnych jagód

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

150 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

3 sztuki

20 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagody przebierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.

Krok 2

Dodaj cynamon i goździki, ugotuj i przetrzyj.

Krok 3

Mus połącz ze śmietaną i mąką.

Krok 4

Ponownie zagotuj, dodaj cukier i wystudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czarnych jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej