Zupa owocowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa owocowa z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

250 gramów

200 gramów

5 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce dokładnie umyj. Jabłka, śliwkę i rabarbar obierz, pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Owoce zagotuj z cukrem, dodaj truskawki i jagody.

Krok 3

Wsyp makaron, a gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodaj mieszając rozrobiony kisiel.

Krok 4

Gdy zupa lekko zgęstnieje, odstaw ją z palnika, po czym rozlej na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wegetariańskie tortille
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej