
Składniki
4 łyżki
2 sztuki
250 gramów
200 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce dokładnie umyj. Jabłka, śliwkę i rabarbar obierz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Owoce zagotuj z cukrem, dodaj truskawki i jagody.
Krok 3
Wsyp makaron, a gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodaj mieszając rozrobiony kisiel.
Krok 4
Gdy zupa lekko zgęstnieje, odstaw ją z palnika, po czym rozlej na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej