Zupa owocowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa owocowa z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

250 gramów

200 gramów

5 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce dokładnie umyj. Jabłka, śliwkę i rabarbar obierz, pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Owoce zagotuj z cukrem, dodaj truskawki i jagody.

Krok 3

Wsyp makaron, a gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodaj mieszając rozrobiony kisiel.

Krok 4

Gdy zupa lekko zgęstnieje, odstaw ją z palnika, po czym rozlej na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa owocowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej