
Składniki
4 łyżki
2 sztuki
250 gramów
200 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce dokładnie umyj. Jabłka, śliwkę i rabarbar obierz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Owoce zagotuj z cukrem, dodaj truskawki i jagody.
Krok 3
Wsyp makaron, a gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodaj mieszając rozrobiony kisiel.
Krok 4
Gdy zupa lekko zgęstnieje, odstaw ją z palnika, po czym rozlej na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej