Szybka zupa kalafiorowa – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kalafiorem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej wodą i gotuj ok. 20 minut.

Krok 2

Ziemniaki i marchew obierz, pokrój na małe kawałki, dodaj do mięsa.

Krok 3

Gotuj do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Dodaj masło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Peklowany schab w galarecie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej