
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zalej wodą i gotuj ok. 20 minut.
Krok 2
Ziemniaki i marchew obierz, pokrój na małe kawałki, dodaj do mięsa.
Krok 3
Gotuj do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Dodaj masło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej