Szybka zupa kalafiorowa – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kalafiorem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej wodą i gotuj ok. 20 minut.

Krok 2

Ziemniaki i marchew obierz, pokrój na małe kawałki, dodaj do mięsa.

Krok 3

Gotuj do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Dodaj masło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej