Szybka zupa kalafiorowa – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kalafiorem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej wodą i gotuj ok. 20 minut.

Krok 2

Ziemniaki i marchew obierz, pokrój na małe kawałki, dodaj do mięsa.

Krok 3

Gotuj do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Dodaj masło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szpinak z beszamelem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej