Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zalej wodą i gotuj ok. 20 minut.
Krok 2
Ziemniaki i marchew obierz, pokrój na małe kawałki, dodaj do mięsa.
Krok 3
Gotuj do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Dodaj masło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej