Barszcz czerwony na wołowinie – na kości wołowej | Przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony na wołowinie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
78 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

10 gramów

300 gramów

2 sztuki

4 ziarna

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przed przygotowaniem barszczu namocz grzyby.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 1

Krok 2

Szponder wołowy zalej 1,5 l wody i zagotuj. Zbierz powstałą pianę, dodaj rozdrobnioną włoszczyznę, grzyby i przyprawy.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 2

Krok 3

Następnie wyjmij mięso z wywaru i całość przecedź.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 3

Krok 4

Mięso porwij rękoma, a grzyby pokrój na cienkie paseczki, dodaj wszystko z powrotem do wywaru.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 4

Krok 5

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr, dokładnie wymieszaj i podawaj.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony na wołowinie   Barszcz czerwony na wołowinie

Barszcz czerwony na wołowinie doskonale nadaje się na obiad dla całej rodziny. Nasz sprawdzony przepis na barszcz jest łatwy i szybki w przygotowaniu, dlatego warto go znać. Zrobisz go w pól godziny! Tajemnicą każdej zupy jest esencjonalny wywar z mięsa i włoszczyzny. Szponder wołowy nadaje się do tego idealnie. Aby podkreślić jego smak dodaj namoczone wcześniej suszone grzyby i aromatyczne przyprawy: pieprz, majeranek i ziele angielskie. Połączenie tych składników, sprawia, że smak twojego barszczu czerwonego będzie wyrazisty, słodko-kwaśny a zupa nabierze pięknego buraczkowego koloru. Taki widok i zapach zachęca do jedzenia. Barszcz czerwony możesz podawać solo, jak i z uszkami, gotowanymi ziemniakami i jajkiem. Niezależnie od tego, jakie dodatki wybierzesz, barszcz będzie wyśmienity. Życzymy smacznego!