Barszcz czerwony na wołowinie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

72 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

10 gramów

300 gramów

2 sztuki

4 ziarna

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przed przygotowaniem barszczu namocz grzyby.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 1

Krok 2

Szponder wołowy zalej 1,5 l wody i zagotuj. Zbierz powstałą pianę, dodaj rozdrobnioną włoszczyznę, grzyby i przyprawy.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 2

Krok 3

Następnie wyjmij mięso z wywaru i całość przecedź.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 3

Krok 4

Mięso porwij rękoma, a grzyby pokrój na cienkie paseczki, dodaj wszystko z powrotem do wywaru.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 4

Krok 5

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr, dokładnie wymieszaj i podawaj.

Barszcz czerwony na wołowinie    - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony na wołowinie    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony na wołowinie   Barszcz czerwony na wołowinie

Barszcz czerwony na wołowinie doskonale nadaje się na obiad dla całej rodziny. Nasz sprawdzony przepis na barszcz jest łatwy i szybki w przygotowaniu, dlatego warto go znać. Zrobisz go w pól godziny! Tajemnicą każdej zupy jest esencjonalny wywar z mięsa i włoszczyzny. Szponder wołowy nadaje się do tego idealnie. Aby podkreślić jego smak dodaj namoczone wcześniej suszone grzyby i aromatyczne przyprawy: pieprz, majeranek i ziele angielskie. Połączenie tych składników, sprawia, że smak twojego barszczu czerwonego będzie wyrazisty, słodko-kwaśny a zupa nabierze pięknego buraczkowego koloru. Taki widok i zapach zachęca do jedzenia. Barszcz czerwony możesz podawać solo, jak i z uszkami, gotowanymi ziemniakami i jajkiem. Niezależnie od tego, jakie dodatki wybierzesz, barszcz będzie wyśmienity. Życzymy smacznego!