PRZEPISY.PL
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami - autor: Anna Włodarczyk

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

  • 60
  • 8
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • Rostbef wołowy1 kg
  • włoszczyzna1 pęczek
  • buraki ćwikłowe1.5 kg
  • majeranek1 łyżka
  • śmietana 12% mała1 szt
  • Krok 1

    Przygotowujemy wywar wołowo-warzywny. Gotujemy przez ok. godzinę rostbef wołowy razem z włoszczyzną i burakami.
  • Krok 2

    W międzyczasie gotujemy ziemniaki w mundurkach. Odcedzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki.
  • Krok 3

    Powstały wywar odcedzamy, doprawiamy majerankiem. Dla wzmocnienia buraczkowego smaku dodajemy barszcz czerwony Knorr.
  • Krok 4

    Gotujemy 5 minut i zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką, dodając je stopniowo do zupy, tak aby śmietana się nie zważyła.
  • Krok 5

    Podajemy z ziemniakami i posiekanym szczypiorkiem. Jest to świetna propozycja na Święta Bożego Narodzenia.

Więcej przepisów z tym produktem

Barszcz czerwony Knorr Zobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

38
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
44
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
744
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
33
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe