Barszcz "cynamonowy wieczór"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

260 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj laskę cynamonu przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Barszcz "cynamonowy wieczór" - Krok 1

Krok 2

Wyciągnij cynamon, po czym dodaj barszcz czerwony Knorr. Nie gotuj dalej.

Barszcz "cynamonowy wieczór" - Krok 2

Krok 3

Przed podaniem barszczu oprósz delikatnie brzegi talerza mielonym cynamonem.

Barszcz "cynamonowy wieczór" - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowo - porowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz "cynamonowy wieczór"Barszcz "cynamonowy wieczór"

Połączenie barszczu czerwonego z cynamonem może być wyjątkowo udanym sposobem na smaczną zupę. Co najważniejsze, jego przygotowanie nie wymaga dużej ilości czasu, a całość przyrządzisz w zaledwie trzech krokach. Pierwszy z nich to gotowanie laski cynamonu przez krótki czas. Następnie należy ją wyciągnąć, wsypać opakowanie barszczu czerwonego Knorr i całość odstawić z ognia. Ostatni krok to dekoracyjne oprószenie brzegów bulionówek mielonym cynamonem. Do tak przygotowanych naczyń przelej gotową zupę. Zastanawiasz się nad sposobem na jej zaserwowanie? Wypróbuj wariantu z uszkami z kapustą i grzybami lub małymi krokietami grzybowymi. Te drugie łatwo przygotujesz, owijając pieczarkowo-cebulowy farsz kwadratami ciasta francuskiego i zapiekając je w dobrze nagrzanym piekarniku. Wierzch zupy możesz dodatkowo przystroić drobno posiekaną natką pietruszki. Barszcz z tego przepisu serwuj nie tylko na święta Bożego Narodzenia, ale również podczas codziennych obiadów. Koniecznie sprawdź ten przepis na prostą i smaczną potrawę.