Barszcz "cynamonowy wieczór" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz "cynamonowy wieczór"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
277 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj laskę cynamonu przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Barszcz "cynamonowy wieczór" - Krok 1

Krok 2

Wyciągnij cynamon, po czym dodaj barszcz czerwony Knorr. Nie gotuj dalej.

Barszcz "cynamonowy wieczór" - Krok 2

Krok 3

Przed podaniem barszczu oprósz delikatnie brzegi talerza mielonym cynamonem.

Barszcz "cynamonowy wieczór" - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Neapolitanka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz "cynamonowy wieczór"Barszcz "cynamonowy wieczór"

Połączenie barszczu czerwonego z cynamonem może być wyjątkowo udanym sposobem na smaczną zupę. Co najważniejsze, jego przygotowanie nie wymaga dużej ilości czasu, a całość przyrządzisz w zaledwie trzech krokach. Pierwszy z nich to gotowanie laski cynamonu przez krótki czas. Następnie należy ją wyciągnąć, wsypać opakowanie barszczu czerwonego Knorr i całość odstawić z ognia. Ostatni krok to dekoracyjne oprószenie brzegów bulionówek mielonym cynamonem. Do tak przygotowanych naczyń przelej gotową zupę. Zastanawiasz się nad sposobem na jej zaserwowanie? Wypróbuj wariantu z uszkami z kapustą i grzybami lub małymi krokietami grzybowymi. Te drugie łatwo przygotujesz, owijając pieczarkowo-cebulowy farsz kwadratami ciasta francuskiego i zapiekając je w dobrze nagrzanym piekarniku. Wierzch zupy możesz dodatkowo przystroić drobno posiekaną natką pietruszki. Barszcz z tego przepisu serwuj nie tylko na święta Bożego Narodzenia, ale również podczas codziennych obiadów. Koniecznie sprawdź ten przepis na prostą i smaczną potrawę.