
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj laskę cynamonu przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Krok 2
Wyciągnij cynamon, po czym dodaj barszcz czerwony Knorr. Nie gotuj dalej.

Krok 3
Przed podaniem barszczu oprósz delikatnie brzegi talerza mielonym cynamonem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz "cynamonowy wieczór"
Połączenie barszczu czerwonego z cynamonem może być wyjątkowo udanym sposobem na smaczną zupę. Co najważniejsze, jego przygotowanie nie wymaga dużej ilości czasu, a całość przyrządzisz w zaledwie trzech krokach. Pierwszy z nich to gotowanie laski cynamonu przez krótki czas. Następnie należy ją wyciągnąć, wsypać opakowanie barszczu czerwonego Knorr i całość odstawić z ognia. Ostatni krok to dekoracyjne oprószenie brzegów bulionówek mielonym cynamonem. Do tak przygotowanych naczyń przelej gotową zupę. Zastanawiasz się nad sposobem na jej zaserwowanie? Wypróbuj wariantu z uszkami z kapustą i grzybami lub małymi krokietami grzybowymi. Te drugie łatwo przygotujesz, owijając pieczarkowo-cebulowy farsz kwadratami ciasta francuskiego i zapiekając je w dobrze nagrzanym piekarniku. Wierzch zupy możesz dodatkowo przystroić drobno posiekaną natką pietruszki. Barszcz z tego przepisu serwuj nie tylko na święta Bożego Narodzenia, ale również podczas codziennych obiadów. Koniecznie sprawdź ten przepis na prostą i smaczną potrawę.