Barszcz "cynamonowy wieczór"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

260 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj laskę cynamonu przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Barszcz "cynamonowy wieczór" - Krok 1

Krok 2

Wyciągnij cynamon, po czym dodaj barszcz czerwony Knorr. Nie gotuj dalej.

Barszcz "cynamonowy wieczór" - Krok 2

Krok 3

Przed podaniem barszczu oprósz delikatnie brzegi talerza mielonym cynamonem.

Barszcz "cynamonowy wieczór" - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz "cynamonowy wieczór" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz "cynamonowy wieczór"Barszcz "cynamonowy wieczór"

Połączenie barszczu czerwonego z cynamonem może być wyjątkowo udanym sposobem na smaczną zupę. Co najważniejsze, jego przygotowanie nie wymaga dużej ilości czasu, a całość przyrządzisz w zaledwie trzech krokach. Pierwszy z nich to gotowanie laski cynamonu przez krótki czas. Następnie należy ją wyciągnąć, wsypać opakowanie barszczu czerwonego Knorr i całość odstawić z ognia. Ostatni krok to dekoracyjne oprószenie brzegów bulionówek mielonym cynamonem. Do tak przygotowanych naczyń przelej gotową zupę. Zastanawiasz się nad sposobem na jej zaserwowanie? Wypróbuj wariantu z uszkami z kapustą i grzybami lub małymi krokietami grzybowymi. Te drugie łatwo przygotujesz, owijając pieczarkowo-cebulowy farsz kwadratami ciasta francuskiego i zapiekając je w dobrze nagrzanym piekarniku. Wierzch zupy możesz dodatkowo przystroić drobno posiekaną natką pietruszki. Barszcz z tego przepisu serwuj nie tylko na święta Bożego Narodzenia, ale również podczas codziennych obiadów. Koniecznie sprawdź ten przepis na prostą i smaczną potrawę.