Krem szpinakowy z grzanką serową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem szpinakowy z grzanką serową

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

2 sztuki

2 plastry

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmrozić, podsmażyć w garnku z posiekaną cebulą, na maśle. Kromki chleba podpiec w piekarniku na grzanki.

Krok 2

Szpinak i cebulę zalać bulionem, gotować przez kilka minut, a następnie zmiksować. Dodać przyprawy i śmietanę kremówkę. Gotować przez 10 minut.

Krok 3

W talerzu ułożyć grzankę z chleba, przykryć plastrem sera. Zalać zupą i podawać, gdy ser się lekko roztopi.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem szpinakowy z grzanką serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem szpinakowy z grzanką serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem szpinakowy z grzanką serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem szpinakowy z grzanką serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem szpinakowy z grzanką serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem szpinakowy z grzanką serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem szpinakowy z grzanką serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem szpinakowy z grzanką serową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grzyby duszone w śmietanie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej