Gulasz cebulowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

308 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

2 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę i czosnek, następnie posiekaj.

Krok 2

Podsmaż na gorącym tłuszczu około 7 minut. Przełóż do malaksera i zmiksuj.

Krok 3

Oczyść mięso i pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu.

Krok 4

Dodaj zmiksowaną cebulę i czosnek oraz kawałek cynamonu. Duś kilka minut.

Krok 5

Zalej mięso 500 mililitrami wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem około 1 godziny, od czasu do czasu mieszając.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj danie np. z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz cebulowyGulasz cebulowy

Gulasz to pochodzące z kuchni węgierskiej danie, które – dla uzyskania właściwej konsystencji – potrzebuje odpowiednio długiego czasu gotowania. Mimo tego, sam proces jego przygotowywania jest dość prosty. Wystarczy zastosować się do poniższych wskazówek. Starannie wybierz główny składnik potrawy – mięso. Ważne jest, aby było najwyższej jakości. Dobrze sprawdzi się wołowe. Pokrojone w kostkę, wystarczy podsmażyć na patelni na intensywnie brązowy kolor. Dzięki takiemu zabiegowi, przyrządzane przez Ciebie danie będzie charakteryzowało się intensywną barwą. Aby potrawa zyskała wyrazisty cebulowy smak, białą lub żółtą cebulę z dodatkiem czosnku zeszklij na patelni. Wszystkie składniki połącz ze sobą, zalej wodą i duś pod przykryciem. Gotowe danie doprawisz na wiele sposobów, np. liściem laurowym, pieprzem, ostrą papryką i majerankiem. Ciekawy efekt uzyskasz, dodając do niego kawałek laski cynamonu. Możesz dodatkowo zaprawić całość pod koniec gotowania koncentratem pomidorowym. Gotowe danie serwuj z ulubionym pieczywem, kaszą lub ryżem. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.