Gulasz cebulowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz cebulowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

312 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

2 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę i czosnek, następnie posiekaj.

Krok 2

Podsmaż na gorącym tłuszczu około 7 minut. Przełóż do malaksera i zmiksuj.

Krok 3

Oczyść mięso i pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu.

Krok 4

Dodaj zmiksowaną cebulę i czosnek oraz kawałek cynamonu. Duś kilka minut.

Krok 5

Zalej mięso 500 mililitrami wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem około 1 godziny, od czasu do czasu mieszając.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj danie np. z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz cebulowyGulasz cebulowy

Gulasz to pochodzące z kuchni węgierskiej danie, które – dla uzyskania właściwej konsystencji – potrzebuje odpowiednio długiego czasu gotowania. Mimo tego, sam proces jego przygotowywania jest dość prosty. Wystarczy zastosować się do poniższych wskazówek. Starannie wybierz główny składnik potrawy – mięso. Ważne jest, aby było najwyższej jakości. Dobrze sprawdzi się wołowe. Pokrojone w kostkę, wystarczy podsmażyć na patelni na intensywnie brązowy kolor. Dzięki takiemu zabiegowi, przyrządzane przez Ciebie danie będzie charakteryzowało się intensywną barwą. Aby potrawa zyskała wyrazisty cebulowy smak, białą lub żółtą cebulę z dodatkiem czosnku zeszklij na patelni. Wszystkie składniki połącz ze sobą, zalej wodą i duś pod przykryciem. Gotowe danie doprawisz na wiele sposobów, np. liściem laurowym, pieprzem, ostrą papryką i majerankiem. Ciekawy efekt uzyskasz, dodając do niego kawałek laski cynamonu. Możesz dodatkowo zaprawić całość pod koniec gotowania koncentratem pomidorowym. Gotowe danie serwuj z ulubionym pieczywem, kaszą lub ryżem. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.