Gulasz wołowy z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

341 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w gruba kostkę, oprósz mąką i obsmaż w garnku, po czym wyjmij mięso z garnka.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w tym samym garnku. Następnie dodaj pokrojoną w plastry marchewkę oraz pokruszone grzyby.

Krok 3

Mięso z powrotem włóż do garnka, dodaj koncentrat oraz przyprawy – wszystko smaż chwilę razem. Następnie wlej 600 ml wrzącej wody i dodaj Bulionetkę wołową Knorr, która podkreśli głęboki smak potrawy.

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś gulasz do momentu gdy mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj musztardę oraz obrany ze skóry, pokruszony chleb. Gotowy gulasz podawaj z ziemniaczanym puree lub z ulubioną kaszą.

2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Kula

    Agnieszka Kula , 12.05.2016

    Smaczne, polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Paluszkiewicz

    Darek Paluszkiewicz , 26.09.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z musztardąGulasz wołowy z musztardą

Wołowina to dobra propozycja na wyraziste danie obiadowe. Przygotowana z dodatkiem warzyw i musztardy ma wyrazisty smak, który podkreśla kremowy, delikatnie pikantny sos. Do przyrządzenia tej potrawy wykorzystuje się cebulę, marchewkę i suszone grzyby. Dobrym uzupełnieniem będzie też papryka lub kiszony ogórek. Zamiast suszonych grzybów używa się często pieczarek. Do sosu w gulaszu wołowym z musztardą dodaje się również pokruszony razowy chleb. Dzięki temu staje się on gęstszy i delikatnie kwaśny. Sprawdzą się też kluski śląskie albo kasza. Gulasz posyp na koniec ziołami i serwuj go w zestawieniu ze świeżymi warzywami. Dobre będą surówki z kapusty lub sałatki na bazie świeżych ogórków, pomidorów, szpinaku i sera pleśniowego. Gulasz wołowy z musztardą podawany na kolację będzie doskonale smakować z kawałkiem chleba lub bagietką, także w wersji grillowanej. Dowiedz się, jak przygotować tę pikantną, bogatą w składniki potrawę. Skorzystaj z podanego przepisu i koniecznie podziel się swoją opinią.