Składniki
600 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
3 ziarna
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w gruba kostkę, oprósz mąką i obsmaż w garnku, po czym wyjmij mięso z garnka.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w tym samym garnku. Następnie dodaj pokrojoną w plastry marchewkę oraz pokruszone grzyby.
Krok 3
Mięso z powrotem włóż do garnka, dodaj koncentrat oraz przyprawy – wszystko smaż chwilę razem. Następnie wlej 600 ml wrzącej wody i dodaj Bulionetkę wołową Knorr, która podkreśli głęboki smak potrawy.
Krok 4
Zmniejsz ogień i duś gulasz do momentu gdy mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj musztardę oraz obrany ze skóry, pokruszony chleb. Gotowy gulasz podawaj z ziemniaczanym puree lub z ulubioną kaszą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wołowy z musztardą
Wołowina to dobra propozycja na wyraziste danie obiadowe. Przygotowana z dodatkiem warzyw i musztardy ma wyrazisty smak, który podkreśla kremowy, delikatnie pikantny sos. Do przyrządzenia tej potrawy wykorzystuje się cebulę, marchewkę i suszone grzyby. Dobrym uzupełnieniem będzie też papryka lub kiszony ogórek. Zamiast suszonych grzybów używa się często pieczarek. Do sosu w gulaszu wołowym z musztardą dodaje się również pokruszony razowy chleb. Dzięki temu staje się on gęstszy i delikatnie kwaśny. Sprawdzą się też kluski śląskie albo kasza. Gulasz posyp na koniec ziołami i serwuj go w zestawieniu ze świeżymi warzywami. Dobre będą surówki z kapusty lub sałatki na bazie świeżych ogórków, pomidorów, szpinaku i sera pleśniowego. Gulasz wołowy z musztardą podawany na kolację będzie doskonale smakować z kawałkiem chleba lub bagietką, także w wersji grillowanej. Dowiedz się, jak przygotować tę pikantną, bogatą w składniki potrawę. Skorzystaj z podanego przepisu i koniecznie podziel się swoją opinią.