Gulasz wołowy z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
363 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

302 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w gruba kostkę, oprósz mąką i obsmaż w garnku, po czym wyjmij mięso z garnka.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w tym samym garnku. Następnie dodaj pokrojoną w plastry marchewkę oraz pokruszone grzyby.

Krok 3

Mięso z powrotem włóż do garnka, dodaj koncentrat oraz przyprawy – wszystko smaż chwilę razem. Następnie wlej 600 ml wrzącej wody i dodaj Bulionetkę wołową Knorr, która podkreśli głęboki smak potrawy.

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś gulasz do momentu gdy mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj musztardę oraz obrany ze skóry, pokruszony chleb. Gotowy gulasz podawaj z ziemniaczanym puree lub z ulubioną kaszą.

2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Kula

    Agnieszka Kula , 12.05.2016

    Smaczne, polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Paluszkiewicz

    Darek Paluszkiewicz , 26.09.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z musztardąGulasz wołowy z musztardą

Wołowina to dobra propozycja na wyraziste danie obiadowe. Przygotowana z dodatkiem warzyw i musztardy ma wyrazisty smak, który podkreśla kremowy, delikatnie pikantny sos. Do przyrządzenia tej potrawy wykorzystuje się cebulę, marchewkę i suszone grzyby. Dobrym uzupełnieniem będzie też papryka lub kiszony ogórek. Zamiast suszonych grzybów używa się często pieczarek. Do sosu w gulaszu wołowym z musztardą dodaje się również pokruszony razowy chleb. Dzięki temu staje się on gęstszy i delikatnie kwaśny. Sprawdzą się też kluski śląskie albo kasza. Gulasz posyp na koniec ziołami i serwuj go w zestawieniu ze świeżymi warzywami. Dobre będą surówki z kapusty lub sałatki na bazie świeżych ogórków, pomidorów, szpinaku i sera pleśniowego. Gulasz wołowy z musztardą podawany na kolację będzie doskonale smakować z kawałkiem chleba lub bagietką, także w wersji grillowanej. Dowiedz się, jak przygotować tę pikantną, bogatą w składniki potrawę. Skorzystaj z podanego przepisu i koniecznie podziel się swoją opinią.