Gulasz wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż. Cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj do mięsa.

Krok 2

Całość zalej wodą i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez 60 minut.

Krok 3

Na pozostałym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę. Dodaj do mięsa wraz z posiekanym czosnkiem.

Krok 4

Fix Gulasz Knorr dodaj do gulaszy cały czas mieszając. Duś 20 minut.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj fasolę i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej