Gulasz wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż. Cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj do mięsa.

Krok 2

Całość zalej wodą i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez 60 minut.

Krok 3

Na pozostałym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę. Dodaj do mięsa wraz z posiekanym czosnkiem.

Krok 4

Fix Gulasz Knorr dodaj do gulaszy cały czas mieszając. Duś 20 minut.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj fasolę i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej