
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż. Cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj do mięsa.
Krok 2
Całość zalej wodą i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez 60 minut.
Krok 3
Na pozostałym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę. Dodaj do mięsa wraz z posiekanym czosnkiem.
Krok 4
Fix Gulasz Knorr dodaj do gulaszy cały czas mieszając. Duś 20 minut.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj fasolę i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej