Gulasz wołowy z kluskami na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z kluskami na parze

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

4 szczypty

4 szczypty

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju około 5-7 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 2

Do mięsa dodajemy startą na grubych oczkach tarki marchewkę, pietruszkę i selera, przeciśnięty czosnek i kolendrę.

Krok 3

Mięso zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy godzinę. Po godzinie dodajemy przygotowany zgodnie z zalecaniami Fix i gotujemy kolejną godzinę.

Krok 4

Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy kremówkę oraz przecier pomidorowy i gotujemy nie dłużej niż 5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku.

Krok 5

Na talerzu podajemy pokrojone w plastry kluski i polewamy je gulaszem. Na gulasz dajemy łyżkę śmietany i posypujemy natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej