Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
4 szczypty
4 szczypty
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju około 5-7 minut co jakiś czas mieszając.
Krok 2
Do mięsa dodajemy startą na grubych oczkach tarki marchewkę, pietruszkę i selera, przeciśnięty czosnek i kolendrę.
Krok 3
Mięso zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy godzinę. Po godzinie dodajemy przygotowany zgodnie z zalecaniami Fix i gotujemy kolejną godzinę.
Krok 4
Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy kremówkę oraz przecier pomidorowy i gotujemy nie dłużej niż 5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku.
Krok 5
Na talerzu podajemy pokrojone w plastry kluski i polewamy je gulaszem. Na gulasz dajemy łyżkę śmietany i posypujemy natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej