Gulasz wołowy z kluskami na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z kluskami na parze

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

4 szczypty

4 szczypty

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju około 5-7 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 2

Do mięsa dodajemy startą na grubych oczkach tarki marchewkę, pietruszkę i selera, przeciśnięty czosnek i kolendrę.

Krok 3

Mięso zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy godzinę. Po godzinie dodajemy przygotowany zgodnie z zalecaniami Fix i gotujemy kolejną godzinę.

Krok 4

Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy kremówkę oraz przecier pomidorowy i gotujemy nie dłużej niż 5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku.

Krok 5

Na talerzu podajemy pokrojone w plastry kluski i polewamy je gulaszem. Na gulasz dajemy łyżkę śmietany i posypujemy natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej