Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
4 szczypty
4 szczypty
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju około 5-7 minut co jakiś czas mieszając.
Krok 2
Do mięsa dodajemy startą na grubych oczkach tarki marchewkę, pietruszkę i selera, przeciśnięty czosnek i kolendrę.
Krok 3
Mięso zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy godzinę. Po godzinie dodajemy przygotowany zgodnie z zalecaniami Fix i gotujemy kolejną godzinę.
Krok 4
Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy kremówkę oraz przecier pomidorowy i gotujemy nie dłużej niż 5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku.
Krok 5
Na talerzu podajemy pokrojone w plastry kluski i polewamy je gulaszem. Na gulasz dajemy łyżkę śmietany i posypujemy natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej