
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
0.5 szklanki
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
2 sztuki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z musztardą, utłuczonym jałowcem i szczyptą mielonego pieprzu. Wstaw do lodówki na 8 godzin.
Krok 2
Cebulę pokrój w cząstki, dynię w kostkę a pieczarki w plastry.
Krok 3
Zamarynowaną wołowinę zrumień na oleju , dodaj cebulę, oprósz mąką, zasmaż.
Krok 4
Następnie podlej gorącą wodą i duś około 90 minut.
Krok 5
Po 30 minutach do mięsa dodaj pieczarki oraz dynię. Dopraw sola i pieprzem. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej