
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
0.5 szklanki
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
2 sztuki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z musztardą, utłuczonym jałowcem i szczyptą mielonego pieprzu. Wstaw do lodówki na 8 godzin.
Krok 2
Cebulę pokrój w cząstki, dynię w kostkę a pieczarki w plastry.
Krok 3
Zamarynowaną wołowinę zrumień na oleju , dodaj cebulę, oprósz mąką, zasmaż.
Krok 4
Następnie podlej gorącą wodą i duś około 90 minut.
Krok 5
Po 30 minutach do mięsa dodaj pieczarki oraz dynię. Dopraw sola i pieprzem. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej