
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
0.5 szklanki
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
2 sztuki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z musztardą, utłuczonym jałowcem i szczyptą mielonego pieprzu. Wstaw do lodówki na 8 godzin.
Krok 2
Cebulę pokrój w cząstki, dynię w kostkę a pieczarki w plastry.
Krok 3
Zamarynowaną wołowinę zrumień na oleju , dodaj cebulę, oprósz mąką, zasmaż.
Krok 4
Następnie podlej gorącą wodą i duś około 90 minut.
Krok 5
Po 30 minutach do mięsa dodaj pieczarki oraz dynię. Dopraw sola i pieprzem. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























