Gulasz z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dynią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

2 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z musztardą, utłuczonym jałowcem i szczyptą mielonego pieprzu. Wstaw do lodówki na 8 godzin.

Krok 2

Cebulę pokrój w cząstki, dynię w kostkę a pieczarki w plastry.

Krok 3

Zamarynowaną wołowinę zrumień na oleju , dodaj cebulę, oprósz mąką, zasmaż.

Krok 4

Następnie podlej gorącą wodą i duś około 90 minut.

Krok 5

Po 30 minutach do mięsa dodaj pieczarki oraz dynię. Dopraw sola i pieprzem. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej