Gulasz z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z dynią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

2 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z musztardą, utłuczonym jałowcem i szczyptą mielonego pieprzu. Wstaw do lodówki na 8 godzin.

Krok 2

Cebulę pokrój w cząstki, dynię w kostkę a pieczarki w plastry.

Krok 3

Zamarynowaną wołowinę zrumień na oleju , dodaj cebulę, oprósz mąką, zasmaż.

Krok 4

Następnie podlej gorącą wodą i duś około 90 minut.

Krok 5

Po 30 minutach do mięsa dodaj pieczarki oraz dynię. Dopraw sola i pieprzem. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej