Gulasz wołowy po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz wołowy po myśliwsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

129 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 opakowania

2 sztuki

400 gramów

3 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

1.5 litra

1 szklanka

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój w kostkę, posyp pieprzem i oprósz mąką, smaż w garnku do zrumienienia.

Gulasz wołowy po myśliwsku - Krok 1

Krok 2

Podlej winem. Duś do odparowania płynu. Zalej wodą, dodaj rozmaryn, liść laurowy i zgniecione ziarna jałowca. Duś do zmięknięcia mięsa.

Gulasz wołowy po myśliwsku - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i podsmaż, dodaj do mięsa. Grzyby oczyść, pokrój w cząstki, podsmaż na dużym ogniu 30 sekund. Odstaw.

Gulasz wołowy po myśliwsku - Krok 3

Krok 4

Z chlebów odetnij górną część i odłóż (posłuży jako przykrywka). Wydrąż dokładnie środek chleba.

Gulasz wołowy po myśliwsku - Krok 4

Krok 5

Białka roztrzep i dokładnie wysmaruj nimi środek chleba. Wstaw na 10 min. do rozgrzanego do 180 °C piekarnika.

Gulasz wołowy po myśliwsku - Krok 5

Krok 6

Do mięsa dodaj grzyby i sosy Knorr, dopraw do smaku solą i pieprzem, zagotuj. Podawaj w misce przygotowanej z chleba.

Gulasz wołowy po myśliwsku - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • El Grabario

    El Grabario , 04.10.2016

    coś niesamowitego jeśli chodzi o "Łał" na twarzy. w smaku natomiast bez większych fajerwerków ale to kwestia indywidualnych smaków, można zmodyfikować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sandra Krajewska

    Sandra Krajewska , 29.04.2015

    Jadłam taki gulasz w chlebku w Kurnej Chacie we Wrocławiu, właśnie szukam wszędzie przepisu, żeby w domu zrobić podobny! Dzięki!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz wołowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy po myśliwskuGulasz wołowy po myśliwsku

Gulasz wołowy po myśliwsku jest nie tylko smaczny, ale i efektownie prezentuje się na stole. Przyrządzisz go np. z karkówki, mostka lub pręgi (przy zakupie zwracaj uwagę na barwę wołowiny, która powinna być jasnoczerwona). Pokrój ją na niewielkie kawałki, najlepiej tej samej wielkości – dzięki temu uduszą się w tym samym czasie. Do mięsa dodaj rozmaryn i liść laurowy, które doskonale podkreślą jego smak. Kiedy wołowina będzie się dusić w garnku, na patelni podsmaż piórka z cebuli oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wybierz swoje ulubione grzyby – sprawdzą się m.in. borowiki, podgrzybki czy kurki. Pokrój je i usmaż. Możesz też dodać suszone, jednak wtedy najpierw je namocz, a wywar wlej do gulaszu. Gulasz wołowy po myśliwsku podaj w przygotowanym specjalnie bochenku chleba. Należy go wydrążyć, posmarować białkiem jaja i zapiec – sprawi to, że sos nie będzie zbyt mocno wsiąkał w pieczywo. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj wyśmienity gulasz wołowy po myśliwsku. Życzymy smacznego.