
Składniki
500 gramów
3 opakowania
2 sztuki
400 gramów
3 sztuki
5 sztuk
1 łyżka
1.5 litra
1 szklanka
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój w kostkę, posyp pieprzem i oprósz mąką, smaż w garnku do zrumienienia.

Krok 2
Podlej winem. Duś do odparowania płynu. Zalej wodą, dodaj rozmaryn, liść laurowy i zgniecione ziarna jałowca. Duś do zmięknięcia mięsa.

Krok 3
Cebulę pokrój w piórka i podsmaż, dodaj do mięsa. Grzyby oczyść, pokrój w cząstki, podsmaż na dużym ogniu 30 sekund. Odstaw.

Krok 4
Z chlebów odetnij górną część i odłóż (posłuży jako przykrywka). Wydrąż dokładnie środek chleba.

Krok 5
Białka roztrzep i dokładnie wysmaruj nimi środek chleba. Wstaw na 10 min. do rozgrzanego do 180 °C piekarnika.

Krok 6
Do mięsa dodaj grzyby i sosy Knorr, dopraw do smaku solą i pieprzem, zagotuj. Podawaj w misce przygotowanej z chleba.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wołowy po myśliwsku
Gulasz wołowy po myśliwsku jest nie tylko smaczny, ale i efektownie prezentuje się na stole. Przyrządzisz go np. z karkówki, mostka lub pręgi (przy zakupie zwracaj uwagę na barwę wołowiny, która powinna być jasnoczerwona). Pokrój ją na niewielkie kawałki, najlepiej tej samej wielkości – dzięki temu uduszą się w tym samym czasie. Do mięsa dodaj rozmaryn i liść laurowy, które doskonale podkreślą jego smak. Kiedy wołowina będzie się dusić w garnku, na patelni podsmaż piórka z cebuli oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wybierz swoje ulubione grzyby – sprawdzą się m.in. borowiki, podgrzybki czy kurki. Pokrój je i usmaż. Możesz też dodać suszone, jednak wtedy najpierw je namocz, a wywar wlej do gulaszu. Gulasz wołowy po myśliwsku podaj w przygotowanym specjalnie bochenku chleba. Należy go wydrążyć, posmarować białkiem jaja i zapiec – sprawi to, że sos nie będzie zbyt mocno wsiąkał w pieczywo. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj wyśmienity gulasz wołowy po myśliwsku. Życzymy smacznego.