Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

324 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

572 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w paski.

Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na patelni, dodaj mięso i boczek, podsmaż całość 10 min.

Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - Krok 2

Krok 3

Dodaj wino, Fix Knorr i tymianek. Duś pod przykryciem.

Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - Krok 3

Krok 4

Paprykę pokrój w kostkę i przesmaż na patelni. Dodaj do gulaszu. Gotuj 40 min.

Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - Krok 4

Krok 5

Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę, dodaj do gulaszu i duś ok. 15 min., aż mięso i ziemniaki zmiękną. Podawaj bardzo gorące.

Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym

Gulasz zawładnął sercami i żołądkami nie tylko Węgrów, ale także Polaków. Uwielbiamy mięsne sosy o wyrazistym aromacie, które w naszej kuchni łączymy z ziemniakami czy kluskami. Odmian gulaszu jest co kilka. Nasz przepis na gulasz wołowy po węgiersku to nawiązanie do kuchni naszych sąsiadów, gdzie to danie znane jest pod nazwą Marhapörkölt. Udziec wołowy na gulasz to pomysł na pyszne danie, które pasuje do każdej okazji. Zawsze będzie aromatycznie i smacznie!

Dla kogo?

Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym posmakuje każdemu miłośnikowi mięsa serwowanego z aromatycznym i gęstym sosem.

Na jaką okazję?

Gulasz z wołowiny jest doskonałą propozycją na obiad. Sprawdzi się również podczas domowych imprez i rodzinnych kolacji.

Czy wiesz, że?

Tradycyjny gulasz może być przyrządzony z różnych gatunków mięsa. Spotykane są odmiany cielęce, baranie, drobiowe oraz rybne. Jeden składnik pozostaje niezmienny – papryka. Bez niej trudno mówić o prawdziwym węgierskim daniu.

Dla urozmaicenia:

Gulasz możesz podawać z ulubionym pieczywem.