Gulasz wołowy z kminkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1.5 litra

2 opakowania

1 szczypta

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę 4cm, obsyp pieprzem i przesmaż na patelni, następnie dodaj wina i duś do miękkości na małym ogniu, w razie konieczności podlewaj wodą.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 1

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w talarki, a cebulę i paprykę w kostkę.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 2

Krok 3

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, kminek, gdy cebula zeszkli się dodaj marchew i paprykę, smaż 5 min.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę i mięso miękkie, zagotuj.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 4

Krok 5

Dodaj Fix Knorr i gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawaj z kleksem śmietany.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Gulasz wołowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z kminkiem Gulasz wołowy z kminkiem

Gulasz wołowy nabierze intensywnego smaku, jeśli doprawisz go kminkiem. Ta wyrazista przyprawa jest delikatnie korzenna i dość pikantna. Podsmaża się ją z czosnkiem i cebulą, a następnie jeszcze z marchewką i papryką. Warzywa z kminkiem łączy się z wcześniej przygotowanym mięsem z pręgi wołowej i podlewa wodą. Wszystkie składniki duszą się razem do miękkości, nabierając zdecydowanego smaku, także dzięki przyprawom. Sprawdzą się też dodatkowo majeranek, liść laurowy, oregano i pieprz cayenne. Potrawa będzie dość pikantna, dlatego warto podać ją z kleksem kwaśnej śmietany. Serwuj ją z dodatkami mącznymi oraz warzywami na ciepło. Gulasz wołowy z kminkiem będzie wyśmienity także z kaszą lub ryżem. Dołącz do niego surówkę z selera lub marchewki jako łagodne uzupełnienie całości. Dobrze komponować będą się też świeże warzywa, np. sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi, serem pleśniowym i włoskimi orzechami. Będzie to doskonały dodatek do dość pikantnego dania. Przygotuj smaczną potrawę, korzystając z tego przepisu.