Gulasz wołowy z kminkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z kminkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1.5 litra

2 opakowania

1 szczypta

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę 4cm, obsyp pieprzem i przesmaż na patelni, następnie dodaj wina i duś do miękkości na małym ogniu, w razie konieczności podlewaj wodą.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 1

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w talarki, a cebulę i paprykę w kostkę.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 2

Krok 3

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, kminek, gdy cebula zeszkli się dodaj marchew i paprykę, smaż 5 min.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę i mięso miękkie, zagotuj.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 4

Krok 5

Dodaj Fix Knorr i gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawaj z kleksem śmietany.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z kminkiem Gulasz wołowy z kminkiem

Gulasz wołowy nabierze intensywnego smaku, jeśli doprawisz go kminkiem. Ta wyrazista przyprawa jest delikatnie korzenna i dość pikantna. Podsmaża się ją z czosnkiem i cebulą, a następnie jeszcze z marchewką i papryką. Warzywa z kminkiem łączy się z wcześniej przygotowanym mięsem z pręgi wołowej i podlewa wodą. Wszystkie składniki duszą się razem do miękkości, nabierając zdecydowanego smaku, także dzięki przyprawom. Sprawdzą się też dodatkowo majeranek, liść laurowy, oregano i pieprz cayenne. Potrawa będzie dość pikantna, dlatego warto podać ją z kleksem kwaśnej śmietany. Serwuj ją z dodatkami mącznymi oraz warzywami na ciepło. Gulasz wołowy z kminkiem będzie wyśmienity także z kaszą lub ryżem. Dołącz do niego surówkę z selera lub marchewki jako łagodne uzupełnienie całości. Dobrze komponować będą się też świeże warzywa, np. sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi, serem pleśniowym i włoskimi orzechami. Będzie to doskonały dodatek do dość pikantnego dania. Przygotuj smaczną potrawę, korzystając z tego przepisu.