Gulasz wołowy z kminkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz wołowy z kminkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1.5 litra

2 opakowania

1 szczypta

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę 4cm, obsyp pieprzem i przesmaż na patelni, następnie dodaj wina i duś do miękkości na małym ogniu, w razie konieczności podlewaj wodą.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 1

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w talarki, a cebulę i paprykę w kostkę.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 2

Krok 3

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, kminek, gdy cebula zeszkli się dodaj marchew i paprykę, smaż 5 min.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę i mięso miękkie, zagotuj.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 4

Krok 5

Dodaj Fix Knorr i gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawaj z kleksem śmietany.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz wołowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z kminkiem Gulasz wołowy z kminkiem

Gulasz wołowy nabierze intensywnego smaku, jeśli doprawisz go kminkiem. Ta wyrazista przyprawa jest delikatnie korzenna i dość pikantna. Podsmaża się ją z czosnkiem i cebulą, a następnie jeszcze z marchewką i papryką. Warzywa z kminkiem łączy się z wcześniej przygotowanym mięsem z pręgi wołowej i podlewa wodą. Wszystkie składniki duszą się razem do miękkości, nabierając zdecydowanego smaku, także dzięki przyprawom. Sprawdzą się też dodatkowo majeranek, liść laurowy, oregano i pieprz cayenne. Potrawa będzie dość pikantna, dlatego warto podać ją z kleksem kwaśnej śmietany. Serwuj ją z dodatkami mącznymi oraz warzywami na ciepło. Gulasz wołowy z kminkiem będzie wyśmienity także z kaszą lub ryżem. Dołącz do niego surówkę z selera lub marchewki jako łagodne uzupełnienie całości. Dobrze komponować będą się też świeże warzywa, np. sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi, serem pleśniowym i włoskimi orzechami. Będzie to doskonały dodatek do dość pikantnego dania. Przygotuj smaczną potrawę, korzystając z tego przepisu.