Gulasz wołowy z kminkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z kminkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1.5 litra

2 opakowania

1 szczypta

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę 4cm, obsyp pieprzem i przesmaż na patelni, następnie dodaj wina i duś do miękkości na małym ogniu, w razie konieczności podlewaj wodą.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 1

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w talarki, a cebulę i paprykę w kostkę.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 2

Krok 3

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, kminek, gdy cebula zeszkli się dodaj marchew i paprykę, smaż 5 min.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę i mięso miękkie, zagotuj.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 4

Krok 5

Dodaj Fix Knorr i gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawaj z kleksem śmietany.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z kminkiem Gulasz wołowy z kminkiem

Gulasz wołowy nabierze intensywnego smaku, jeśli doprawisz go kminkiem. Ta wyrazista przyprawa jest delikatnie korzenna i dość pikantna. Podsmaża się ją z czosnkiem i cebulą, a następnie jeszcze z marchewką i papryką. Warzywa z kminkiem łączy się z wcześniej przygotowanym mięsem z pręgi wołowej i podlewa wodą. Wszystkie składniki duszą się razem do miękkości, nabierając zdecydowanego smaku, także dzięki przyprawom. Sprawdzą się też dodatkowo majeranek, liść laurowy, oregano i pieprz cayenne. Potrawa będzie dość pikantna, dlatego warto podać ją z kleksem kwaśnej śmietany. Serwuj ją z dodatkami mącznymi oraz warzywami na ciepło. Gulasz wołowy z kminkiem będzie wyśmienity także z kaszą lub ryżem. Dołącz do niego surówkę z selera lub marchewki jako łagodne uzupełnienie całości. Dobrze komponować będą się też świeże warzywa, np. sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi, serem pleśniowym i włoskimi orzechami. Będzie to doskonały dodatek do dość pikantnego dania. Przygotuj smaczną potrawę, korzystając z tego przepisu.