Gulasz wołowy z kminkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę 4cm, obsyp pieprzem i przesmaż na patelni, następnie dodaj wina i duś do miękkości na małym ogniu, w razie konieczności podlewaj wodą.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 1

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w talarki, a cebulę i paprykę w kostkę.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 2

Krok 3

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, kminek, gdy cebula zeszkli się dodaj marchew i paprykę, smaż 5 min.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę i mięso miękkie, zagotuj.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 4

Krok 5

Dodaj Fix Knorr i gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawaj z kleksem śmietany.

Gulasz wołowy z kminkiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kminkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z kminkiem Gulasz wołowy z kminkiem

Gulasz wołowy nabierze intensywnego smaku, jeśli doprawisz go kminkiem. Ta wyrazista przyprawa jest delikatnie korzenna i dość pikantna. Podsmaża się ją z czosnkiem i cebulą, a następnie jeszcze z marchewką i papryką. Warzywa z kminkiem łączy się z wcześniej przygotowanym mięsem z pręgi wołowej i podlewa wodą. Wszystkie składniki duszą się razem do miękkości, nabierając zdecydowanego smaku, także dzięki przyprawom. Sprawdzą się też dodatkowo majeranek, liść laurowy, oregano i pieprz cayenne. Potrawa będzie dość pikantna, dlatego warto podać ją z kleksem kwaśnej śmietany. Serwuj ją z dodatkami mącznymi oraz warzywami na ciepło. Gulasz wołowy z kminkiem będzie wyśmienity także z kaszą lub ryżem. Dołącz do niego surówkę z selera lub marchewki jako łagodne uzupełnienie całości. Dobrze komponować będą się też świeże warzywa, np. sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi, serem pleśniowym i włoskimi orzechami. Będzie to doskonały dodatek do dość pikantnego dania. Przygotuj smaczną potrawę, korzystając z tego przepisu.