• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Gulasz wołowy na czerwonym winie
Gulasz wołowy na czerwonym winie
Gulasz wołowy po myśliwsku
Gulasz wołowy po myśliwsku
Gulasz myśliwski pod pierzyną
Gulasz myśliwski pod pierzyną
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Jednogarnkowe
  • Gulasz
  • Gulasz wołowy
  • Gulasz wołowy z kminkiem

Gulasz wołowy z kminkiem

Autor: przepisy.pl
Gulasz wołowy z kminkiem
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 4 osoby4
1
Oceń przepis jako pierwszy
1
0
WYDRUKUJ
4 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
5 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • pręga wołowa
    700 g
  • marchew
    2 szt.
  • cebula
    1 szt.
  • ząbki czosnku posiekane
    2 szt.
  • papryka czerwona
    1 szt.
  • czerwone wino
    1 szklanka
  • woda
    1,5 l
  • Fix Gulasz węgierski Knorr
    2 opak.
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
    1 szczypta
  • Kminek z Polski Knorr
    0,5 łyżki
  • olej do smażenia
  • śmietana 18% do dekoracji
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Gulasz wołowy z kminkiem  – krok 1
    Krok 1
    Mięso pokrój w kostkę 4cm, obsyp pieprzem i przesmaż na patelni, następnie dodaj wina i duś do miękkości na małym ogniu, w razie konieczności podlewaj wodą.
  • Gulasz wołowy z kminkiem  – krok 2
    Krok 2
    Marchew obierz i pokrój w talarki, a cebulę i paprykę w kostkę.
  • Gulasz wołowy z kminkiem  – krok 3
    Krok 3
    W garnku przesmaż cebulę, czosnek, kminek, gdy cebula zeszkli się dodaj marchew i paprykę, smaż 5 min.
  • Gulasz wołowy z kminkiem  – krok 4
    Krok 4
    Dodaj wodę i mięso miękkie, zagotuj.
  • Gulasz wołowy z kminkiem  – krok 5
    Krok 5
    Dodaj Fix Knorr i gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawaj z kleksem śmietany.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    Kminek z Polski

    Absolutny must have kuchni niemieckiej, skandynawskiej i słowiańskiej. Pasuje do wypieków, pieczonych jabłek czy dań z wieprzowiny. Aromatyczne nasiona dodaje się dopiero pod koniec gotowania, bo inaczej zgorzknieją. Co ciekawe, to właśnie Polska przoduje w światowej produkcji kminku. Wiemy, co dobre!

Tagi
mięsocebulaŚmietanaMIĘSO MIELONEGULASZ WOŁOWY
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Gulasz węgierski KnorrREKLAMAFix Gulasz węgierski KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Gulasz węgierski KnorrREKLAMAFix Gulasz węgierski KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał swojego komentarza.
Dodaj własny, aby rozpocząć dyskusję
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Zupy gulaszowe
Zupy gulaszowe
Jak gotować jesienią? Gulasze i inne dania duszone.
Jak gotować jesienią? Gulasze i inne dania duszone.
Jak zrobić gulasz?
Jak zrobić gulasz?
Zimowe zupy na rozgrzewkę. Gulaszowa
Zimowe zupy na rozgrzewkę. Gulaszowa
Gulasz wołowy z kminkiem
avatar

Gulasz wołowy nabierze intensywnego smaku, jeśli doprawisz go kminkiem. Ta wyrazista przyprawa jest delikatnie korzenna i dość pikantna. Podsmaża się ją z czosnkiem i cebulą, a następnie jeszcze z marchewką i papryką. Warzywa z kminkiem łączy się z wcześniej przygotowanym mięsem z pręgi wołowej i podlewa wodą. Wszystkie składniki duszą się razem do miękkości, nabierając zdecydowanego smaku, także dzięki przyprawom. Sprawdzą się też dodatkowo majeranek, liść laurowy, oregano i pieprz cayenne. Potrawa będzie dość pikantna, dlatego warto podać ją z kleksem kwaśnej śmietany. Serwuj ją z dodatkami mącznymi oraz warzywami na ciepło. Gulasz wołowy z kminkiem będzie wyśmienity także z kaszą lub ryżem. Dołącz do niego surówkę z selera lub marchewki jako łagodne uzupełnienie całości. Dobrze komponować będą się też świeże warzywa, np. sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi, serem pleśniowym i włoskimi orzechami. Będzie to doskonały dodatek do dość pikantnego dania. Przygotuj smaczną potrawę, korzystając z tego przepisu.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

1
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby