PRZEPISY.PL

Wariacji na temat gulaszu jest nieskończenie wiele. Macie pewnie także własne pomysły. Dziś proponujemy gulasz wołowy z soczystą papryką i pieczarkami.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - autor: przepisy.pl

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
202
osoby dodały do Mniamlisty
202
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • wołowina600 g
  • Rosół z kury Knorr1 szt
  • ziemniaki3 szt
  • papryka czerwona1 szt
  • papryka żółta1 szt
  • woda500 ml
  • cebula3 szt
  • pieczarki6 szt
  • olej20 ml
  • ostra papryka1 łyżeczka
  • liść laurowy2 szt
  • mąka2 łyżki
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami – krok 1

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mąką oraz papryką i smaż na rozgrzanej patelni na złoto.
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami – krok 2

Krok 2

Cebulę pokrój w półkrążki i dodaj do mięsa. Smaż chwilę.
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami – krok 3

Krok 3

Wlej 500 ml wody, dodaj liść laurowy i kostkę Knorr.
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami – krok 4

Krok 4

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i duś całość, aż wszystko będzie miękkie.
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami – krok 5

Krok 5

Na końcu dodaj paprykę pokrojoną w kawałki i pieczarki w cząstki. Duś jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Gulasz doskonale smakuje również następnego dnia, dlatego możesz taki obiad przygotować od razu na dwa dni.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

96
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
715
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
1325
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
552
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe