Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
443 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

385 osób wydrukowało

Pobierz pdf

569 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

3 sztuki

6 sztuk

20 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mąką oraz papryką i smaż na rozgrzanej patelni na złoto.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w półkrążki i dodaj do mięsa. Smaż chwilę.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Wlej 500 ml wody, dodaj liść laurowy i kostkę Knorr.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i duś całość, aż wszystko będzie miękkie.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj paprykę pokrojoną w kawałki i pieczarki w cząstki. Duś jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Gulasz doskonale smakuje również następnego dnia, dlatego możesz taki obiad przygotować od razu na dwa dni.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Marcin K

    Marcin K , 10.02.2020

    tesciowej smakowalo XD

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiek Wielgus

    Krzysiek Wielgus , 17.05.2016

    wyszło pysznie ale trosze ostro

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z papryką i pieczarkamiGulasz wołowy z papryką i pieczarkami

Wariacji na temat gulaszu jest bardzo wiele. W każdym z nich miękkie, duszone w sosie kawałki mięsa smakują nieco inaczej. Z pewnością ty również masz swój ulubiony sposób na tą popularną potrawę, jednak dziś z propozycją wychodzi gulasz wołowy z papryką i pieczarkami. Danie jednogarnkowe, a więc proste i szybkie. Umyte i osuszone kawałki wołowiny oprósz mąką i papryką, a następnie podsmaż na złoto. Dodaj cebulę, ziemniaki i gotuj do chwili, aż wszystkie składniki zmiękną. Na końcu wrzuć warzywa potrzebujące najkrótszego czasu gotowania, a więc paprykę i cząstki pieczarek. Aby gulasz nieco zgęstniał, pozostaw go na małym ogniu jeszcze przez jakiś czas. Gotową potrawę podawaj gorącą z dodatkiem natki pietruszki lub świeżego rozmarynu. Gulasz doskonale smakuje również następnego dnia, dzięki czemu w jednym podejściu możesz przygotować pyszny obiad na dwa dni. Spróbuj koniecznie!