
Składniki
600 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
500 mililitrów
3 sztuki
6 sztuk
20 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mąką oraz papryką i smaż na rozgrzanej patelni na złoto.

Krok 2
Cebulę pokrój w półkrążki i dodaj do mięsa. Smaż chwilę.

Krok 3
Wlej 500 ml wody, dodaj liść laurowy i kostkę Knorr.

Krok 4
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i duś całość, aż wszystko będzie miękkie.

Krok 5
Na końcu dodaj paprykę pokrojoną w kawałki i pieczarki w cząstki. Duś jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Gulasz doskonale smakuje również następnego dnia, dlatego możesz taki obiad przygotować od razu na dwa dni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami
Wariacji na temat gulaszu jest bardzo wiele. W każdym z nich miękkie, duszone w sosie kawałki mięsa smakują nieco inaczej. Z pewnością ty również masz swój ulubiony sposób na tą popularną potrawę, jednak dziś z propozycją wychodzi gulasz wołowy z papryką i pieczarkami. Danie jednogarnkowe, a więc proste i szybkie. Umyte i osuszone kawałki wołowiny oprósz mąką i papryką, a następnie podsmaż na złoto. Dodaj cebulę, ziemniaki i gotuj do chwili, aż wszystkie składniki zmiękną. Na końcu wrzuć warzywa potrzebujące najkrótszego czasu gotowania, a więc paprykę i cząstki pieczarek. Aby gulasz nieco zgęstniał, pozostaw go na małym ogniu jeszcze przez jakiś czas. Gotową potrawę podawaj gorącą z dodatkiem natki pietruszki lub świeżego rozmarynu. Gulasz doskonale smakuje również następnego dnia, dzięki czemu w jednym podejściu możesz przygotować pyszny obiad na dwa dni. Spróbuj koniecznie!