Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

750 gramów

0.5 litra

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i pokrój w grubą kostkę.

Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj i posiekaj, również dość grubo, oprócz cebuli, którą pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć cebulę. Zeszklij, ale nie przyrumieniaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Podduś przez ok. 5 minut.

Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - Krok 2

Krok 3

Przełóż zawartość patelni do garnka, podlej bulionem i przypraw. Duś na wolnym ogniu aż do miękkości ok. 70-90 minut. Dopraw do smaku.

Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej