Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

750 gramów

0.5 litra

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i pokrój w grubą kostkę.

Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj i posiekaj, również dość grubo, oprócz cebuli, którą pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć cebulę. Zeszklij, ale nie przyrumieniaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Podduś przez ok. 5 minut.

Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - Krok 2

Krok 3

Przełóż zawartość patelni do garnka, podlej bulionem i przypraw. Duś na wolnym ogniu aż do miękkości ok. 70-90 minut. Dopraw do smaku.

Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz wołowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej