Gulasz wołowy na piwie Guinesse – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz na Guinessie

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gulasz wolowy na Guinessie ma niesamowity smak.Zazkakuje wszystkich ktorzy jedza po raz pierwszy i zawsze smakuje wiec serdecznie polecam ten przepis.

Krok 2

Wolowine nalezy pokroic doprawic sola i pieprzem. Do miski wlewamy sos sojowy, papryke slodka,ostra i mieszamy. Nastepnie dodajemy wolowine i wszystko mieszamy ponownie i odstawimy by sie oceplila do temperatury pokojowej.

Krok 3

Cebule kropimy i siekamy czosnek. Na patelnie dajemy mala ilosc oleju i podsmazamy mieso.Gdy to bedzie zrobione wrzucamy mieso do garnka. Na tej samej patelni cebule i czosnek zeszklic i wlozyc do garnka. Zalewamy rozrobionym bulionem w szklance goracej wody , pol szklanki Guinnessa i dodajemy cukier i podlewamy zimna woda by wsyztskie skladniki byly w miare przykryte. Wszystko dusimy na malym ogniu az do mieskosci miesa.

Krok 4

Na kolejnej patelni rozpuszczamy maslo i podsmazamy pieczarki i dodajemy do gulaszu.

Krok 5

Do gulaszu idealnie pasuje puree z ziemniakow lub z batatow. Bataty obrac i pokroic. Wlozyc do garnka z osolona woda i gotowac ok 20 minut .Odcedzic i rozgniesc dodac troszke mleka,maslo i papryke slodka i wszystko zblenderowac. Zycze Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej