Gulasz wołowy na piwie Guinesse – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz na Guinessie

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gulasz wolowy na Guinessie ma niesamowity smak.Zazkakuje wszystkich ktorzy jedza po raz pierwszy i zawsze smakuje wiec serdecznie polecam ten przepis.

Krok 2

Wolowine nalezy pokroic doprawic sola i pieprzem. Do miski wlewamy sos sojowy, papryke slodka,ostra i mieszamy. Nastepnie dodajemy wolowine i wszystko mieszamy ponownie i odstawimy by sie oceplila do temperatury pokojowej.

Krok 3

Cebule kropimy i siekamy czosnek. Na patelnie dajemy mala ilosc oleju i podsmazamy mieso.Gdy to bedzie zrobione wrzucamy mieso do garnka. Na tej samej patelni cebule i czosnek zeszklic i wlozyc do garnka. Zalewamy rozrobionym bulionem w szklance goracej wody , pol szklanki Guinnessa i dodajemy cukier i podlewamy zimna woda by wsyztskie skladniki byly w miare przykryte. Wszystko dusimy na malym ogniu az do mieskosci miesa.

Krok 4

Na kolejnej patelni rozpuszczamy maslo i podsmazamy pieczarki i dodajemy do gulaszu.

Krok 5

Do gulaszu idealnie pasuje puree z ziemniakow lub z batatow. Bataty obrac i pokroic. Wlozyc do garnka z osolona woda i gotowac ok 20 minut .Odcedzic i rozgniesc dodac troszke mleka,maslo i papryke slodka i wszystko zblenderowac. Zycze Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej