Gulasz wołowy na piwie Guinesse – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz na Guinessie

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gulasz wolowy na Guinessie ma niesamowity smak.Zazkakuje wszystkich ktorzy jedza po raz pierwszy i zawsze smakuje wiec serdecznie polecam ten przepis.

Krok 2

Wolowine nalezy pokroic doprawic sola i pieprzem. Do miski wlewamy sos sojowy, papryke slodka,ostra i mieszamy. Nastepnie dodajemy wolowine i wszystko mieszamy ponownie i odstawimy by sie oceplila do temperatury pokojowej.

Krok 3

Cebule kropimy i siekamy czosnek. Na patelnie dajemy mala ilosc oleju i podsmazamy mieso.Gdy to bedzie zrobione wrzucamy mieso do garnka. Na tej samej patelni cebule i czosnek zeszklic i wlozyc do garnka. Zalewamy rozrobionym bulionem w szklance goracej wody , pol szklanki Guinnessa i dodajemy cukier i podlewamy zimna woda by wsyztskie skladniki byly w miare przykryte. Wszystko dusimy na malym ogniu az do mieskosci miesa.

Krok 4

Na kolejnej patelni rozpuszczamy maslo i podsmazamy pieczarki i dodajemy do gulaszu.

Krok 5

Do gulaszu idealnie pasuje puree z ziemniakow lub z batatow. Bataty obrac i pokroic. Wlozyc do garnka z osolona woda i gotowac ok 20 minut .Odcedzic i rozgniesc dodac troszke mleka,maslo i papryke slodka i wszystko zblenderowac. Zycze Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej