Gulasz wołowy na piwie Guinesse – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz na Guinessie

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gulasz wolowy na Guinessie ma niesamowity smak.Zazkakuje wszystkich ktorzy jedza po raz pierwszy i zawsze smakuje wiec serdecznie polecam ten przepis.

Krok 2

Wolowine nalezy pokroic doprawic sola i pieprzem. Do miski wlewamy sos sojowy, papryke slodka,ostra i mieszamy. Nastepnie dodajemy wolowine i wszystko mieszamy ponownie i odstawimy by sie oceplila do temperatury pokojowej.

Krok 3

Cebule kropimy i siekamy czosnek. Na patelnie dajemy mala ilosc oleju i podsmazamy mieso.Gdy to bedzie zrobione wrzucamy mieso do garnka. Na tej samej patelni cebule i czosnek zeszklic i wlozyc do garnka. Zalewamy rozrobionym bulionem w szklance goracej wody , pol szklanki Guinnessa i dodajemy cukier i podlewamy zimna woda by wsyztskie skladniki byly w miare przykryte. Wszystko dusimy na malym ogniu az do mieskosci miesa.

Krok 4

Na kolejnej patelni rozpuszczamy maslo i podsmazamy pieczarki i dodajemy do gulaszu.

Krok 5

Do gulaszu idealnie pasuje puree z ziemniakow lub z batatow. Bataty obrac i pokroic. Wlozyc do garnka z osolona woda i gotowac ok 20 minut .Odcedzic i rozgniesc dodac troszke mleka,maslo i papryke slodka i wszystko zblenderowac. Zycze Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej