Gulasz wołowy na piwie Guinesse – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz na Guinessie

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gulasz wolowy na Guinessie ma niesamowity smak.Zazkakuje wszystkich ktorzy jedza po raz pierwszy i zawsze smakuje wiec serdecznie polecam ten przepis.

Krok 2

Wolowine nalezy pokroic doprawic sola i pieprzem. Do miski wlewamy sos sojowy, papryke slodka,ostra i mieszamy. Nastepnie dodajemy wolowine i wszystko mieszamy ponownie i odstawimy by sie oceplila do temperatury pokojowej.

Krok 3

Cebule kropimy i siekamy czosnek. Na patelnie dajemy mala ilosc oleju i podsmazamy mieso.Gdy to bedzie zrobione wrzucamy mieso do garnka. Na tej samej patelni cebule i czosnek zeszklic i wlozyc do garnka. Zalewamy rozrobionym bulionem w szklance goracej wody , pol szklanki Guinnessa i dodajemy cukier i podlewamy zimna woda by wsyztskie skladniki byly w miare przykryte. Wszystko dusimy na malym ogniu az do mieskosci miesa.

Krok 4

Na kolejnej patelni rozpuszczamy maslo i podsmazamy pieczarki i dodajemy do gulaszu.

Krok 5

Do gulaszu idealnie pasuje puree z ziemniakow lub z batatow. Bataty obrac i pokroic. Wlozyc do garnka z osolona woda i gotowac ok 20 minut .Odcedzic i rozgniesc dodac troszke mleka,maslo i papryke slodka i wszystko zblenderowac. Zycze Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz na Guinessie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej