
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
400 gramów
2 sztuki
1 litr
2 sztuki
3 sztuki
0.5 pęczka
5 łyżek
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i i podsmaż bitki oprószone mąką.

Krok 3
Kiedy mięso będzie złociste, przełóż je do rondla. Na tej samej patelni usmaż pieczarki pokrojone w cząstki oraz cebulę pokrojoną w piórka. Całość smaż kilka minut. Dodaj do mięsa.

Krok 4
Do rondla wlej bulion, dodaj przyprawy i duś mięso około 20 minut na średnim ogniu.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wlej do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie zupełnie miękkie.

Krok 6
Pod sam koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z ziemniaczanym purée lub kaszą.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bitki wołowe z pieczarkami i śmietaną
Są tak delikatne, że już od pierwszego kęsa kradną nasze serca. Mięso rozpływa się w ustach, farsz jest smakowity a sos aromatyczny. O czym mowa? Przedstawiamy przepis na bitki wołowe z pieczarkami!
Dla kogo?
Bitki wołowe w sosie pieczarkowym zaspokoją apetyty całej rodziny. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości. To potrawa, która przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednemu smakoszowi.
Na jaką okazję?
Jest to danie na tyle wykwintne, że zazwyczaj przygotowuje się je na rodzinne uroczystości. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie i można je zrobić także, kiedy tylko mamy na to ochotę. Trzeba jedynie przeznaczyć na ich przyrządzenie trochę więcej czasu, bo przepis na bitki wołowe jest prosty, ale dość pracochłonny.
Czy wiesz, że?
Bitki wołowe powstają się z udźca, łopatki lub ligawy.
Dla urozmaicenia
Bitki wołowe najlepiej smakują podane z kaszą jęczmienną, gryczaną, jaglaną albo z ziemniakami z wody lub gniecionymi. Przy urozmaicaniu przepisu na bitki wołowe warto jeszcze pokusić się o dowolne świeże surówki lub po prostu kiszone ogórki.


































