Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Papryki pokrój w plastry, a cebulę w krążki.
Krok 3
Cebulę podsmaż na oliwie.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą, ułóż kawałki ryby, papryki i podsmażoną cebulę.
Krok 5
Posyp sypką papryką, natką pietruszki i polej winem.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej