
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Papryki pokrój w plastry, a cebulę w krążki.
Krok 3
Cebulę podsmaż na oliwie.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą, ułóż kawałki ryby, papryki i podsmażoną cebulę.
Krok 5
Posyp sypką papryką, natką pietruszki i polej winem.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej