Mintaj pieczony z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj pieczony z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Papryki pokrój w plastry, a cebulę w krążki.

Krok 3

Cebulę podsmaż na oliwie.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą, ułóż kawałki ryby, papryki i podsmażoną cebulę.

Krok 5

Posyp sypką papryką, natką pietruszki i polej winem.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj pieczony z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj pieczony z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj pieczony z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj pieczony z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj pieczony z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj pieczony z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj pieczony z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj pieczony z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej