Świąteczna makrela z marchewkowym farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna makrela z marchewkowym farszem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ponownie płuczemy . Nacinamy skórkę i posypujemy przyprawą do ryb .

Krok 2

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy marchewkę i smażymy . Dodajemy pokruszoną kostkę warzywną ,pokruszoną kostę czosnkową i pieprz do smaku . Smażymy doprawiamy przyprawą w płynie . Na koniec kropimy cytryną .

Krok 3

Taki farsz wkładamy do brzuszka ryby . Wkładamy rybę do piekarnika na ok 30 min zależności od wielkości ryby i pieczemy . Przed podaniem solimy solą morską i kropimy cytryną .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej