Świąteczna makrela z marchewkowym farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna makrela z marchewkowym farszem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ponownie płuczemy . Nacinamy skórkę i posypujemy przyprawą do ryb .

Krok 2

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy marchewkę i smażymy . Dodajemy pokruszoną kostkę warzywną ,pokruszoną kostę czosnkową i pieprz do smaku . Smażymy doprawiamy przyprawą w płynie . Na koniec kropimy cytryną .

Krok 3

Taki farsz wkładamy do brzuszka ryby . Wkładamy rybę do piekarnika na ok 30 min zależności od wielkości ryby i pieczemy . Przed podaniem solimy solą morską i kropimy cytryną .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej