Składniki
8 sztuk
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytryny i pomidory pokrój w plastry.
Krok 2
Cebulę i czosnek również pokrój w plastry, po czym usmaż na oliwie.
Krok 3
Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i umieść w nim posolone filety.
Krok 4
Obłóż usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji ryby ułóż plasterek pomidora i cytryny.
Krok 5
Oprósz solą i pieprzem, skrop wodą i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej