Dorsz zapiekany w cebuli

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny i pomidory pokrój w plastry.

Krok 2

Cebulę i czosnek również pokrój w plastry, po czym usmaż na oliwie.

Krok 3

Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i umieść w nim posolone filety.

Krok 4

Obłóż usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji ryby ułóż plasterek pomidora i cytryny.

Krok 5

Oprósz solą i pieprzem, skrop wodą i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej