
Składniki
8 sztuk
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytryny i pomidory pokrój w plastry.
Krok 2
Cebulę i czosnek również pokrój w plastry, po czym usmaż na oliwie.
Krok 3
Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i umieść w nim posolone filety.
Krok 4
Obłóż usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji ryby ułóż plasterek pomidora i cytryny.
Krok 5
Oprósz solą i pieprzem, skrop wodą i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej