
Składniki
8 sztuk
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytryny i pomidory pokrój w plastry.
Krok 2
Cebulę i czosnek również pokrój w plastry, po czym usmaż na oliwie.
Krok 3
Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i umieść w nim posolone filety.
Krok 4
Obłóż usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji ryby ułóż plasterek pomidora i cytryny.
Krok 5
Oprósz solą i pieprzem, skrop wodą i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej