Dorsz zapiekany w cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz zapiekany w cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny i pomidory pokrój w plastry.

Krok 2

Cebulę i czosnek również pokrój w plastry, po czym usmaż na oliwie.

Krok 3

Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i umieść w nim posolone filety.

Krok 4

Obłóż usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji ryby ułóż plasterek pomidora i cytryny.

Krok 5

Oprósz solą i pieprzem, skrop wodą i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej