Składniki
8 sztuk
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytryny i pomidory pokrój w plastry.
Krok 2
Cebulę i czosnek również pokrój w plastry, po czym usmaż na oliwie.
Krok 3
Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i umieść w nim posolone filety.
Krok 4
Obłóż usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji ryby ułóż plasterek pomidora i cytryny.
Krok 5
Oprósz solą i pieprzem, skrop wodą i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej