Dorsz zapiekany w cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz zapiekany w cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny i pomidory pokrój w plastry.

Krok 2

Cebulę i czosnek również pokrój w plastry, po czym usmaż na oliwie.

Krok 3

Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i umieść w nim posolone filety.

Krok 4

Obłóż usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji ryby ułóż plasterek pomidora i cytryny.

Krok 5

Oprósz solą i pieprzem, skrop wodą i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej