
Składniki
3 sztuki
6 sztuk
7 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę namocz dzień wcześniej.
Krok 2
Cebule poszatkuj i podsmaż na oleju w szerokim garnku.
Krok 3
Soczewicę odsącz i dodaj ją do cebuli. Podsmaż.
Krok 4
Następnie dodaj przyprawy i zalej wodą w której soczewica była namoczona.
Krok 5
Kolejno dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone pomidory, drobno posiekany czosnek i sok z cytryny.
Krok 6
Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 - 40 minut, po czym dodaj ziemniaki drobno pokrojone.
Krok 7
Po ugotowaniu rozgnieć wszystko ubijaczką do ziemniaków.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej