
Składniki
3 sztuki
6 sztuk
7 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę namocz dzień wcześniej.
Krok 2
Cebule poszatkuj i podsmaż na oleju w szerokim garnku.
Krok 3
Soczewicę odsącz i dodaj ją do cebuli. Podsmaż.
Krok 4
Następnie dodaj przyprawy i zalej wodą w której soczewica była namoczona.
Krok 5
Kolejno dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone pomidory, drobno posiekany czosnek i sok z cytryny.
Krok 6
Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 - 40 minut, po czym dodaj ziemniaki drobno pokrojone.
Krok 7
Po ugotowaniu rozgnieć wszystko ubijaczką do ziemniaków.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej