
Składniki
3 sztuki
6 sztuk
7 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę namocz dzień wcześniej.
Krok 2
Cebule poszatkuj i podsmaż na oleju w szerokim garnku.
Krok 3
Soczewicę odsącz i dodaj ją do cebuli. Podsmaż.
Krok 4
Następnie dodaj przyprawy i zalej wodą w której soczewica była namoczona.
Krok 5
Kolejno dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone pomidory, drobno posiekany czosnek i sok z cytryny.
Krok 6
Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 - 40 minut, po czym dodaj ziemniaki drobno pokrojone.
Krok 7
Po ugotowaniu rozgnieć wszystko ubijaczką do ziemniaków.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej