Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
2 szczypty
2 szczypty
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowo ziołowym i octem. Sos łączymy z ogórkami i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut.
Krok 2
Filety z kurczaka rozklepujemy i nacieramy oliwą. Posypujemy przyprawą do karkówki, kosteczką czosnkową, pieprzem, chilli i majerankiem. Smazymy na grillu (lub patelni grillowej) do czasu az mięso się zarumieni.
Krok 3
Mięso serwujemy z ogórkami. Świetnie pasują do tego dania także frytki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej