Grillowany filet z kurczaka z ogórkami w koperkowym sosie – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 szczypty

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowo ziołowym i octem. Sos łączymy z ogórkami i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut.

Krok 2

Filety z kurczaka rozklepujemy i nacieramy oliwą. Posypujemy przyprawą do karkówki, kosteczką czosnkową, pieprzem, chilli i majerankiem. Smazymy na grillu (lub patelni grillowej) do czasu az mięso się zarumieni.

Krok 3

Mięso serwujemy z ogórkami. Świetnie pasują do tego dania także frytki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej