Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym
łatwe
6 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
2 szczypty
3 łyżki
1 szklanka
1 łyżeczka
2 szczypty
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowo ziołowym i octem. Sos łączymy z ogórkami i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut.
Krok 2
Filety z kurczaka rozklepujemy i nacieramy oliwą. Posypujemy przyprawą do karkówki, kosteczką czosnkową, pieprzem, chilli i majerankiem. Smazymy na grillu (lub patelni grillowej) do czasu az mięso się zarumieni.
Krok 3
Mięso serwujemy z ogórkami. Świetnie pasują do tego dania także frytki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej