Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowo ziołowym i octem. Sos łączymy z ogórkami i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut.

Krok 2

Filety z kurczaka rozklepujemy i nacieramy oliwą. Posypujemy przyprawą do karkówki, kosteczką czosnkową, pieprzem, chilli i majerankiem. Smazymy na grillu (lub patelni grillowej) do czasu az mięso się zarumieni.

Krok 3

Mięso serwujemy z ogórkami. Świetnie pasują do tego dania także frytki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej