Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowo ziołowym i octem. Sos łączymy z ogórkami i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut.

Krok 2

Filety z kurczaka rozklepujemy i nacieramy oliwą. Posypujemy przyprawą do karkówki, kosteczką czosnkową, pieprzem, chilli i majerankiem. Smazymy na grillu (lub patelni grillowej) do czasu az mięso się zarumieni.

Krok 3

Mięso serwujemy z ogórkami. Świetnie pasują do tego dania także frytki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z grilla z ogórkami w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej