Kurczak słodko-ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-ostry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 sztuka

1

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczaka i pokrój w kostkę 1/1cm

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej sezamowy i podsmaż na nim kurczaka. Następnie wlej sos sojowy i dodaj chilli.

Krok 3

Paprykę umyj i pokrój w cienkie i długie paseczki.

Krok 4

Dodaj paprykę do kurczaka oraz odcedzoną kukurydzę i ananasa pokrojonego w kostkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.

Krok 6

Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i duś 10 minut. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej