Kurczak słodko-ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-ostry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 sztuka

1

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczaka i pokrój w kostkę 1/1cm

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej sezamowy i podsmaż na nim kurczaka. Następnie wlej sos sojowy i dodaj chilli.

Krok 3

Paprykę umyj i pokrój w cienkie i długie paseczki.

Krok 4

Dodaj paprykę do kurczaka oraz odcedzoną kukurydzę i ananasa pokrojonego w kostkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.

Krok 6

Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i duś 10 minut. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej