Kurczak słodko-ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-ostry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 sztuka

1

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczaka i pokrój w kostkę 1/1cm

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej sezamowy i podsmaż na nim kurczaka. Następnie wlej sos sojowy i dodaj chilli.

Krok 3

Paprykę umyj i pokrój w cienkie i długie paseczki.

Krok 4

Dodaj paprykę do kurczaka oraz odcedzoną kukurydzę i ananasa pokrojonego w kostkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.

Krok 6

Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i duś 10 minut. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Kapusta z grochem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej