
Składniki
2 sztuki
null
2 łyżki
1 sztuka
1
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kurczaka i pokrój w kostkę 1/1cm
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej sezamowy i podsmaż na nim kurczaka. Następnie wlej sos sojowy i dodaj chilli.
Krok 3
Paprykę umyj i pokrój w cienkie i długie paseczki.
Krok 4
Dodaj paprykę do kurczaka oraz odcedzoną kukurydzę i ananasa pokrojonego w kostkę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.
Krok 6
Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i duś 10 minut. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej