Pieczone udka z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz mąką i usmaż z obu stron na złoty kolor na oliwie.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, pory w krążki, a pieczarki na połówki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż warzywa i dopraw do smaku.

Krok 3

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż udka.

Krok 4

Fix wymieszaj ze śmietaną, a następnie wlej do naczynia. Całość wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i piecz 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej