Pieczone udka z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczone udka z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz mąką i usmaż z obu stron na złoty kolor na oliwie.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, pory w krążki, a pieczarki na połówki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż warzywa i dopraw do smaku.

Krok 3

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż udka.

Krok 4

Fix wymieszaj ze śmietaną, a następnie wlej do naczynia. Całość wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i piecz 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej