Pieczone udka z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

149 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

350 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz mąką i usmaż z obu stron na złoty kolor na oliwie.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, pory w krążki, a pieczarki na połówki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż warzywa i dopraw do smaku.

Krok 3

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż udka.

Krok 4

Fix wymieszaj ze śmietaną, a następnie wlej do naczynia. Całość wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i piecz 50 minut.

0

Opinie o przepisie

4 osoby oglądają przepis:
Cielęcina a la marengo
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej