Pieczone udka z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz mąką i usmaż z obu stron na złoty kolor na oliwie.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, pory w krążki, a pieczarki na połówki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż warzywa i dopraw do smaku.

Krok 3

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż udka.

Krok 4

Fix wymieszaj ze śmietaną, a następnie wlej do naczynia. Całość wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i piecz 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej