
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
350 mililitrów
1 sztuka
10 sztuk
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oprósz mąką i usmaż z obu stron na złoty kolor na oliwie.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, pory w krążki, a pieczarki na połówki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż warzywa i dopraw do smaku.
Krok 3
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż udka.
Krok 4
Fix wymieszaj ze śmietaną, a następnie wlej do naczynia. Całość wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i piecz 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































