Pstrąg po polsku I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg po polsku I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

4 łyżki

4 sztuki

50 mililitrów

50 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Masło roztop, polej nim rybę i upiecz.

Krok 5

Pod koniec pieczenia dodaj wiśnie, wlej wiśniówkę, wermut i wódkę.

Krok 6

Pstrągi wyjmij, ułóż na półmisku i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet z szynką i warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej