Składniki
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
4 łyżki
4 sztuki
50 mililitrów
50 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.
Krok 2
Ryby dokładnie umyj i osusz.
Krok 3
Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Masło roztop, polej nim rybę i upiecz.
Krok 5
Pod koniec pieczenia dodaj wiśnie, wlej wiśniówkę, wermut i wódkę.
Krok 6
Pstrągi wyjmij, ułóż na półmisku i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej