Pstrąg po polsku I

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

4 łyżki

4 sztuki

50 mililitrów

50 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Masło roztop, polej nim rybę i upiecz.

Krok 5

Pod koniec pieczenia dodaj wiśnie, wlej wiśniówkę, wermut i wódkę.

Krok 6

Pstrągi wyjmij, ułóż na półmisku i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej