Pstrąg po polsku I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

4 łyżki

4 sztuki

50 mililitrów

50 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Masło roztop, polej nim rybę i upiecz.

Krok 5

Pod koniec pieczenia dodaj wiśnie, wlej wiśniówkę, wermut i wódkę.

Krok 6

Pstrągi wyjmij, ułóż na półmisku i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej