Pstrąg saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

80 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Cytrynę umyj i pokrój w plastry.

Krok 5

Rybę usmaż na oleju.

Krok 6

Ułóż ją na półmisku i udekoruj plastrami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Schab to jedno z najpopularniejszych mięs w Polsce. Często nadziewany suszonymi owocami i podawany z okazji świąt, używany także do przyrządzania kanapek. Jak upiec soczysty schab? Podpowiadamy w poradniku.

Czytaj więcej

Zupa idealna? Powinna być aromatyczna, dobrze przyprawiona i mieć przyjemną, gęstą konsystencję. Prawie każdy kucharz z biegiem czasu znajduje swój ulubiony patent na zagęszczanie zupy. Wciąż jesteście na etapie odkrywania tajników tego zabiegu? A może chcecie zmienić coś w swoich przyzwyczajeniach?

Czytaj więcej