Pstrąg saute przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pstrąg saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

80 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Cytrynę umyj i pokrój w plastry.

Krok 5

Rybę usmaż na oleju.

Krok 6

Ułóż ją na półmisku i udekoruj plastrami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej