Pstrąg saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

80 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Cytrynę umyj i pokrój w plastry.

Krok 5

Rybę usmaż na oleju.

Krok 6

Ułóż ją na półmisku i udekoruj plastrami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej