Pstrąg smażony panierowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

3 sztuki

40 gramów

40 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz. Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posyp mąką i panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej