Pstrąg smażony panierowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg smażony panierowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

3 sztuki

40 gramów

40 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz. Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posyp mąką i panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej