Pstrąg smażony panierowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg smażony panierowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

3 sztuki

40 gramów

40 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz. Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posyp mąką i panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej