Brandade z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brandade z dorsza

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 szklanka

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do garnka wlej wodę, dodaj tymianek i listek laurowy. Do zimnej wody włóż filety, gotuj 6-7 minut. Gdy woda się zagotuje, usuń pianę z wierzchu. Potem osącz dorsza, podziel go na kawałeczki i usuń ości. Wlej oliwę na patelnię, wrzuć czosnek, podgrzej, ale uważaj, aby czosnek się nie przyrumienił. Dodaj dorsza, podsmaż, mieszając. Następnie dodaj ziemniaki, wymieszaj, wlej mleko. Posyp pieprzem i solą, wymieszaj z natką. Masę przełóż do żaroodpornej formy, zapiekaj, aż na wierzchu powstanie złota skorupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej