Brandade z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brandade z dorsza

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 szczypty

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do garnka wlej wodę, dodaj tymianek i listek laurowy. Do zimnej wody włóż filety, gotuj 6-7 minut. Gdy woda się zagotuje, usuń pianę z wierzchu. Potem osącz dorsza, podziel go na kawałeczki i usuń ości. Wlej oliwę na patelnię, wrzuć czosnek, podgrzej, ale uważaj, aby czosnek się nie przyrumienił. Dodaj dorsza, podsmaż, mieszając. Następnie dodaj ziemniaki, wymieszaj, wlej mleko. Posyp pieprzem i solą, wymieszaj z natką. Masę przełóż do żaroodpornej formy, zapiekaj, aż na wierzchu powstanie złota skorupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gazpacho
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej