
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 szczypty
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do garnka wlej wodę, dodaj tymianek i listek laurowy. Do zimnej wody włóż filety, gotuj 6-7 minut. Gdy woda się zagotuje, usuń pianę z wierzchu. Potem osącz dorsza, podziel go na kawałeczki i usuń ości. Wlej oliwę na patelnię, wrzuć czosnek, podgrzej, ale uważaj, aby czosnek się nie przyrumienił. Dodaj dorsza, podsmaż, mieszając. Następnie dodaj ziemniaki, wymieszaj, wlej mleko. Posyp pieprzem i solą, wymieszaj z natką. Masę przełóż do żaroodpornej formy, zapiekaj, aż na wierzchu powstanie złota skorupka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























