Brandade z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brandade z dorsza

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 szczypty

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do garnka wlej wodę, dodaj tymianek i listek laurowy. Do zimnej wody włóż filety, gotuj 6-7 minut. Gdy woda się zagotuje, usuń pianę z wierzchu. Potem osącz dorsza, podziel go na kawałeczki i usuń ości. Wlej oliwę na patelnię, wrzuć czosnek, podgrzej, ale uważaj, aby czosnek się nie przyrumienił. Dodaj dorsza, podsmaż, mieszając. Następnie dodaj ziemniaki, wymieszaj, wlej mleko. Posyp pieprzem i solą, wymieszaj z natką. Masę przełóż do żaroodpornej formy, zapiekaj, aż na wierzchu powstanie złota skorupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej