Brandade z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brandade z dorsza

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 szczypty

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do garnka wlej wodę, dodaj tymianek i listek laurowy. Do zimnej wody włóż filety, gotuj 6-7 minut. Gdy woda się zagotuje, usuń pianę z wierzchu. Potem osącz dorsza, podziel go na kawałeczki i usuń ości. Wlej oliwę na patelnię, wrzuć czosnek, podgrzej, ale uważaj, aby czosnek się nie przyrumienił. Dodaj dorsza, podsmaż, mieszając. Następnie dodaj ziemniaki, wymieszaj, wlej mleko. Posyp pieprzem i solą, wymieszaj z natką. Masę przełóż do żaroodpornej formy, zapiekaj, aż na wierzchu powstanie złota skorupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej