
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
80 gramów
60 gramów
500 mililitrów
120 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od zmielenia pieprzu. W naczyniu miksującym zmiksuj opakowanie pieprzu Knorr 10s/obr. 9. Przełóż do małego słoiczka i zakręć szczelnie.
Krok 2
płucz naczynie miksujące, wlej 550ml wody i gotuj 10min/100C/obr. 1. Dodaj makaron i gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu producenta 100C/obroty wsteczne/obr.1
Krok 3
Makaron odcedź w przystawce Varoma. Skrop oliwą i odstaw.
Krok 4
Ser, cebulę i czosnek pokrój w mniejsze kawałki. Jarmuż umyj i porwij. Do naczynia miksującego włóż cebulę wraz z czosnek, wlej 2 łyżki oliwy i duś 3min/120C/obr.1. Dodaj jarmuż i dalej duś 1min/120C/obr.1
Krok 5
Wlej 500ml wody lub bulionu. Dodaj sery, Fix Knorr i całość zagotuj 5min/100C/obr.2. Dodaj makaron i całość wymieszaj 1min/obroty wsteczne/obr.1. Od razu podawaj posypany wcześniej przygotowanym świeżo mielonym czarnym pieprzem

Dobra rada:
Część jarmużu możesz odłożyć aby posypać nim danie. Świetnie smakuje z prażonymi migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowy makaron razowy z pieprzem
Oto proste danie o wyjątkowo głębokim smaku: serowy makaron razowy z pieprzem. Czasem naprawdę niewiele trzeba, by wyczarować niebanalną potrawę. Makaron nie wydaje się szczególnie stylowy? Wystarczy dodać do niego świeżo mielony pieprz i wyraziste w smaku sery – będzie pysznie! O prezencję całości zadba intensywnie zielony jarmuż.
Dla kogo?
Serowe dodatki są dla Was punktem obowiązkowym większości posiłków? W tym przepisie na makaron razowy z pieprzem ich nie zabraknie! Przyjemnie ciągnący się cheddar został połączony z wykwitną gorgonzolą.
Na jaką okazję?
Potrawa nie potrzebuje mięsa, by nadawała się do podania, gdy spodziewacie się gości. Dzięki serowemu makaronowi z pieprzem łatwo będzie trafić w kulinarne upodobania biesiadników.
Czy wiesz, że?
Razowy makaron serowy najlepiej smakuje ugotowany al dente. Podczas degustacji powinien delikatnie chrupać.
Dla urozmaicenia:
Do serowego sosu nadają się też inne rodzaje makaronu niż razowy, przede wszystkim tagliatelle oraz spaghetti.


































