
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
80 gramów
60 gramów
500 mililitrów
120 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od zmielenia pieprzu. W naczyniu miksującym zmiksuj opakowanie pieprzu Knorr 10s/obr. 9. Przełóż do małego słoiczka i zakręć szczelnie.
Krok 2
płucz naczynie miksujące, wlej 550ml wody i gotuj 10min/100C/obr. 1. Dodaj makaron i gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu producenta 100C/obroty wsteczne/obr.1
Krok 3
Makaron odcedź w przystawce Varoma. Skrop oliwą i odstaw.
Krok 4
Ser, cebulę i czosnek pokrój w mniejsze kawałki. Jarmuż umyj i porwij. Do naczynia miksującego włóż cebulę wraz z czosnek, wlej 2 łyżki oliwy i duś 3min/120C/obr.1. Dodaj jarmuż i dalej duś 1min/120C/obr.1
Krok 5
Wlej 500ml wody lub bulionu. Dodaj sery, Fix Knorr i całość zagotuj 5min/100C/obr.2. Dodaj makaron i całość wymieszaj 1min/obroty wsteczne/obr.1. Od razu podawaj posypany wcześniej przygotowanym świeżo mielonym czarnym pieprzem

Dobra rada:
Część jarmużu możesz odłożyć aby posypać nim danie. Świetnie smakuje z prażonymi migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejInne przepisy
Serowy makaron razowy z pieprzem
Oto proste danie o wyjątkowo głębokim smaku: serowy makaron razowy z pieprzem. Czasem naprawdę niewiele trzeba, by wyczarować niebanalną potrawę. Makaron nie wydaje się szczególnie stylowy? Wystarczy dodać do niego świeżo mielony pieprz i wyraziste w smaku sery – będzie pysznie! O prezencję całości zadba intensywnie zielony jarmuż.
Dla kogo?
Serowe dodatki są dla Was punktem obowiązkowym większości posiłków? W tym przepisie na makaron razowy z pieprzem ich nie zabraknie! Przyjemnie ciągnący się cheddar został połączony z wykwitną gorgonzolą.
Na jaką okazję?
Potrawa nie potrzebuje mięsa, by nadawała się do podania, gdy spodziewacie się gości. Dzięki serowemu makaronowi z pieprzem łatwo będzie trafić w kulinarne upodobania biesiadników.
Czy wiesz, że?
Razowy makaron serowy najlepiej smakuje ugotowany al dente. Podczas degustacji powinien delikatnie chrupać.
Dla urozmaicenia:
Do serowego sosu nadają się też inne rodzaje makaronu niż razowy, przede wszystkim tagliatelle oraz spaghetti.