Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

ciasto:

500 mililitrów

1 łyżka

50 mililitrów

20 gramów

null

25 gramów

null

1 łyżka

1 kilogram

100 gramów

null

null

1 łyżeczka

2 sztuki

8 gramów

null łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 3

Uformuj bułeczki i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.

Krok 2

Ciasto zagnieć na kształt cienkiego wałka i pokrój go na małe części.

Krok 5

Pół kostki miękkiego masła wymieszaj skruszona Mini kostką Czosnek Knorr. Dodaj dwie łyżeczki ziół prowansalskich oraz jedną łyżeczkę bazylii. Gotowe bułeczki podawaj z masłem czosnkowym i maczaj w sosie pomidorowym.

Krok 4

Koncentrat połącz z wodą, cukrem, solą, 1 kostkę Knorr, zaparzonym oregano i dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej