Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

ciasto:

500 mililitrów

1 łyżka

50 mililitrów

20 gramów

null

25 gramów

null

1 łyżka

1 kilogram

100 gramów

null

null

1 łyżeczka

2 sztuki

8 gramów

null łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 3

Uformuj bułeczki i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.

Krok 2

Ciasto zagnieć na kształt cienkiego wałka i pokrój go na małe części.

Krok 5

Pół kostki miękkiego masła wymieszaj skruszona Mini kostką Czosnek Knorr. Dodaj dwie łyżeczki ziół prowansalskich oraz jedną łyżeczkę bazylii. Gotowe bułeczki podawaj z masłem czosnkowym i maczaj w sosie pomidorowym.

Krok 4

Koncentrat połącz z wodą, cukrem, solą, 1 kostkę Knorr, zaparzonym oregano i dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej