Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

ciasto:

500 mililitrów

1 łyżka

50 mililitrów

20 gramów

null

25 gramów

null

1 łyżka

1 kilogram

100 gramów

null

null

1 łyżeczka

2 sztuki

8 gramów

null łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 3

Uformuj bułeczki i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.

Krok 2

Ciasto zagnieć na kształt cienkiego wałka i pokrój go na małe części.

Krok 5

Pół kostki miękkiego masła wymieszaj skruszona Mini kostką Czosnek Knorr. Dodaj dwie łyżeczki ziół prowansalskich oraz jedną łyżeczkę bazylii. Gotowe bułeczki podawaj z masłem czosnkowym i maczaj w sosie pomidorowym.

Krok 4

Koncentrat połącz z wodą, cukrem, solą, 1 kostkę Knorr, zaparzonym oregano i dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej