
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białka posiekaj.
Krok 2
Sardynki rozgnieć z olejem, a następnie utrzyj z żółtkami, majonezem, solą i pieprzem.
Krok 3
Cebulę posiekaj i dodaj do sardynek wraz z posiekanymi białkami, szczypiorkiem i papryką. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























