Pasta z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z bakłażana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz bakłażany, a następnie upiecz je w piekarniku.

Krok 2

Czosnek obierz, zmiażdż i rozetrzyj z solą. Dodaj do bakłażanów i zmiksuj.

Krok 3

Cały czas miksując, dodawaj stopniowo sok z cytryny i pastę sezamową.

Krok 4

Pomidora sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę i pokrój w drobną kostkę.

Krok 5

Pastę wymieszaj z pomidorem i natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej