Pasta z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z bakłażana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz bakłażany, a następnie upiecz je w piekarniku.

Krok 2

Czosnek obierz, zmiażdż i rozetrzyj z solą. Dodaj do bakłażanów i zmiksuj.

Krok 3

Cały czas miksując, dodawaj stopniowo sok z cytryny i pastę sezamową.

Krok 4

Pomidora sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę i pokrój w drobną kostkę.

Krok 5

Pastę wymieszaj z pomidorem i natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej