
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz bakłażany, a następnie upiecz je w piekarniku.
Krok 2
Czosnek obierz, zmiażdż i rozetrzyj z solą. Dodaj do bakłażanów i zmiksuj.
Krok 3
Cały czas miksując, dodawaj stopniowo sok z cytryny i pastę sezamową.
Krok 4
Pomidora sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
Pastę wymieszaj z pomidorem i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej