
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz bakłażany, a następnie upiecz je w piekarniku.
Krok 2
Czosnek obierz, zmiażdż i rozetrzyj z solą. Dodaj do bakłażanów i zmiksuj.
Krok 3
Cały czas miksując, dodawaj stopniowo sok z cytryny i pastę sezamową.
Krok 4
Pomidora sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
Pastę wymieszaj z pomidorem i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej