Pasta słowacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta słowacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

120 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapary posiekaj. Sardynki rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Dodaj bryndzę, cebulę, masło, oliwę i pieprz.

Krok 3

Dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Schłódź i posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej