Pasta słowacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta słowacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

120 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapary posiekaj. Sardynki rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Dodaj bryndzę, cebulę, masło, oliwę i pieprz.

Krok 3

Dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Schłódź i posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej