Pasta słowacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta słowacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

120 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapary posiekaj. Sardynki rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Dodaj bryndzę, cebulę, masło, oliwę i pieprz.

Krok 3

Dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Schłódź i posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta słowacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej