Pasta litewska

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0

0

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Mięso i jajka przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Zmiksuj z ketchupem, masłem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ziarenkami zielonego pieprzu.

Krok 4

Masę wymieszaj z majonezem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej