Pasta litewska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta litewska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Mięso i jajka przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Zmiksuj z ketchupem, masłem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ziarenkami zielonego pieprzu.

Krok 4

Masę wymieszaj z majonezem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ekspresowe ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej