
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz.
Krok 2
Umyj szpinak, a następnie wrzuć go do lekko osolonego wrzątku. Odsącz.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Tuńczyka odsącz.
Krok 4
Szpinak przetrzyj przez sito i utrzyj na jednolitą masę z sokiem z cytryny, roztartym z solą czosnkiem, majonezem i tuńczykiem.
Krok 5
Posiekaj jajka i dodaj do masy.
Krok 6
Dopraw pieprzem, wymieszaj i schłódź. Posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej