Pasta zielona z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta zielona z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Umyj szpinak, a następnie wrzuć go do lekko osolonego wrzątku. Odsącz.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Tuńczyka odsącz.

Krok 4

Szpinak przetrzyj przez sito i utrzyj na jednolitą masę z sokiem z cytryny, roztartym z solą czosnkiem, majonezem i tuńczykiem.

Krok 5

Posiekaj jajka i dodaj do masy.

Krok 6

Dopraw pieprzem, wymieszaj i schłódź. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej