Pasta zielona z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta zielona z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Umyj szpinak, a następnie wrzuć go do lekko osolonego wrzątku. Odsącz.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Tuńczyka odsącz.

Krok 4

Szpinak przetrzyj przez sito i utrzyj na jednolitą masę z sokiem z cytryny, roztartym z solą czosnkiem, majonezem i tuńczykiem.

Krok 5

Posiekaj jajka i dodaj do masy.

Krok 6

Dopraw pieprzem, wymieszaj i schłódź. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej