Pasta zielona z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta zielona z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Umyj szpinak, a następnie wrzuć go do lekko osolonego wrzątku. Odsącz.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Tuńczyka odsącz.

Krok 4

Szpinak przetrzyj przez sito i utrzyj na jednolitą masę z sokiem z cytryny, roztartym z solą czosnkiem, majonezem i tuńczykiem.

Krok 5

Posiekaj jajka i dodaj do masy.

Krok 6

Dopraw pieprzem, wymieszaj i schłódź. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej