
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz.
Krok 2
Umyj szpinak, a następnie wrzuć go do lekko osolonego wrzątku. Odsącz.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Tuńczyka odsącz.
Krok 4
Szpinak przetrzyj przez sito i utrzyj na jednolitą masę z sokiem z cytryny, roztartym z solą czosnkiem, majonezem i tuńczykiem.
Krok 5
Posiekaj jajka i dodaj do masy.
Krok 6
Dopraw pieprzem, wymieszaj i schłódź. Posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej