Pasta zielona z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta zielona z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Umyj szpinak, a następnie wrzuć go do lekko osolonego wrzątku. Odsącz.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i rozetrzyj z solą. Tuńczyka odsącz.

Krok 4

Szpinak przetrzyj przez sito i utrzyj na jednolitą masę z sokiem z cytryny, roztartym z solą czosnkiem, majonezem i tuńczykiem.

Krok 5

Posiekaj jajka i dodaj do masy.

Krok 6

Dopraw pieprzem, wymieszaj i schłódź. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta zielona z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej