Melitzana me Yiaourti czyli grecka pasta z bakłażana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Obracaj co jakiś czas. Wyciągnij, zostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Gdy już wystygną, obierz je ze skórki i wyciśnij nadmiar soku.

Krok 3

Miąższ rozgnieć widelcem razem z pasta Tahiti i wymieszaj dokładnie do połączenia składników. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i jogurt grecki, wymieszaj i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Melitzana me Yiaourti czyli grecka pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Melitzana me Yiaourti czyli grecka pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Melitzana me Yiaourti czyli grecka pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Melitzana me Yiaourti czyli grecka pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Melitzana me Yiaourti czyli grecka pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Melitzana me Yiaourti czyli grecka pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Melitzana me Yiaourti czyli grecka pasta z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej