
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż mięso. Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 2
Dolej 2 szklanki wody i Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr. Całość wymieszaj i zagotuj.

Krok 3
Posmaruj tłuszczem naczynie do zapiekania, następnie ułóż plasterki bakłażana i ziemniaków. Potem przełóż mielone mięso z sosem.

Krok 4
Na koniec całość posyp serem i zapiekaj około 35 minut w 190 stopniach.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Musaka
Tą popularną, grecką zapiekanką zaskoczysz swoich domowników. Musaka to potrawa, która za egzotyczną nazwą kryje prawdziwą ucztę dla zmysłów. Jest to zapiekane danie z mięsem i warzywami, wywodzące się z Bałkanów. Sercem tej potrawy jest bakłażan. Jako główny i najważniejszy składnik musaki, musi być odpowiednio dobrany. Najlepsze są dojrzałe bakłażany, a więc niezbyt twarde. Ważne jest także, żeby ich skórka była błyszcząca i napięta – jest to gwarancja świeżości warzywa. Ponadto, warto wybierać mniejsze bakłażany, ponieważ zawierają mniej goryczy. Jednak musaka to nie tylko bakłażany, ale także porcja pysznego, wołowego mięsa w towarzystwie plastrów ziemniaków i świeżej papryki. Jeżeli zależy Ci, aby to danie w pełni oddawało bałkańskie smaki, do zapiekania możesz użyć papryk w różnych kolorach, a na gotową musakę dodać parę oliwek i gotowe. Smak Grecji w twoim domu gwarantowany.