Zapiekanka z grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z grzybów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
234 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

10 dekagramów

2 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść, opłucz i pokrój grzyby. Podsmaż na patelni, a następnie odstaw do ostygnięcia.

Zapiekanka z grzybów - Krok 1

Krok 2

Pokrój słoninę i cebule w kostkę i duś około 20 minut, przestudź.

Zapiekanka z grzybów - Krok 2

Krok 3

Fix Schab a la Stroganoff wymieszaj ze śmietaną, lekko schłodź. Następnie dodaj jajka i zmiksuj na gładki płyn. Dodaj do tak przygotowanej masy bułkę tartą, by wchłonęła nadmiar płynu. Dodaj uduszone, lekko schłodzone grzyby.

Zapiekanka z grzybów - Krok 3

Krok 4

Przypraw masę do smaku i zapiekaj w żaroodpornym naczyniu wysypanym bułką tartą przez 30 minut w temperaturze 160 stopni. Zapiekankę z grzybów podawaj z ziemniakami i sałatką.

Zapiekanka z grzybów - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z grzybówZapiekanka z grzybów

Oczyść, opłucz i pokrój grzyby. Podsmaż na patelni, a następnie odstaw do ostygnięcia.