
Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
10 dekagramów
2 sztuki
3 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść, opłucz i pokrój grzyby. Podsmaż na patelni, a następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Pokrój słoninę i cebule w kostkę i duś około 20 minut, przestudź.

Krok 3
Fix Schab a la Stroganoff wymieszaj ze śmietaną, lekko schłodź. Następnie dodaj jajka i zmiksuj na gładki płyn. Dodaj do tak przygotowanej masy bułkę tartą, by wchłonęła nadmiar płynu. Dodaj uduszone, lekko schłodzone grzyby.

Krok 4
Przypraw masę do smaku i zapiekaj w żaroodpornym naczyniu wysypanym bułką tartą przez 30 minut w temperaturze 160 stopni. Zapiekankę z grzybów podawaj z ziemniakami i sałatką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej