Zapiekanka z grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z grzybów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

233 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

10 dekagramów

2 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść, opłucz i pokrój grzyby. Podsmaż na patelni, a następnie odstaw do ostygnięcia.

Zapiekanka z grzybów - Krok 1

Krok 2

Pokrój słoninę i cebule w kostkę i duś około 20 minut, przestudź.

Zapiekanka z grzybów - Krok 2

Krok 3

Fix Schab a la Stroganoff wymieszaj ze śmietaną, lekko schłodź. Następnie dodaj jajka i zmiksuj na gładki płyn. Dodaj do tak przygotowanej masy bułkę tartą, by wchłonęła nadmiar płynu. Dodaj uduszone, lekko schłodzone grzyby.

Zapiekanka z grzybów - Krok 3

Krok 4

Przypraw masę do smaku i zapiekaj w żaroodpornym naczyniu wysypanym bułką tartą przez 30 minut w temperaturze 160 stopni. Zapiekankę z grzybów podawaj z ziemniakami i sałatką.

Zapiekanka z grzybów - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej