
Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
10 dekagramów
2 sztuki
3 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść, opłucz i pokrój grzyby. Podsmaż na patelni, a następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Pokrój słoninę i cebule w kostkę i duś około 20 minut, przestudź.

Krok 3
Fix Schab a la Stroganoff wymieszaj ze śmietaną, lekko schłodź. Następnie dodaj jajka i zmiksuj na gładki płyn. Dodaj do tak przygotowanej masy bułkę tartą, by wchłonęła nadmiar płynu. Dodaj uduszone, lekko schłodzone grzyby.

Krok 4
Przypraw masę do smaku i zapiekaj w żaroodpornym naczyniu wysypanym bułką tartą przez 30 minut w temperaturze 160 stopni. Zapiekankę z grzybów podawaj z ziemniakami i sałatką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej