Zapiekanka ziemniaczano – rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczano – rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

600 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Obierz ze skórki i pokrój w plasterki.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę, a pomidory w plasterki.

Krok 3

W wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek ułóż warstwami ziemniaki, rybę, pomidory i paprykę.

Krok 4

Zetrzyj ser, a następnie posyp nim zapiekankę. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut.

Krok 5

Rybę pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do ryb Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej