Zapiekanka ziemniaczano – rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka ziemniaczano – rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

600 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Obierz ze skórki i pokrój w plasterki.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę, a pomidory w plasterki.

Krok 3

W wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek ułóż warstwami ziemniaki, rybę, pomidory i paprykę.

Krok 4

Zetrzyj ser, a następnie posyp nim zapiekankę. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut.

Krok 5

Rybę pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do ryb Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej