Zapiekanka ziemniaczano – rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczano – rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

600 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Obierz ze skórki i pokrój w plasterki.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę, a pomidory w plasterki.

Krok 3

W wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek ułóż warstwami ziemniaki, rybę, pomidory i paprykę.

Krok 4

Zetrzyj ser, a następnie posyp nim zapiekankę. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut.

Krok 5

Rybę pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do ryb Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej