Zapiekanka ziemniaczano – rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczano – rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

600 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Obierz ze skórki i pokrój w plasterki.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę, a pomidory w plasterki.

Krok 3

W wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek ułóż warstwami ziemniaki, rybę, pomidory i paprykę.

Krok 4

Zetrzyj ser, a następnie posyp nim zapiekankę. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut.

Krok 5

Rybę pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do ryb Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczano – rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej