
Składniki
400 gramów
2 łyżki
600 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę, a pomidory w plasterki.
Krok 3
W wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek ułóż warstwami ziemniaki, rybę, pomidory i paprykę.
Krok 4
Zetrzyj ser, a następnie posyp nim zapiekankę. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut.
Krok 5
Rybę pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do ryb Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej