Zapiekany makaron, ser i groszek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany makaron, ser i groszek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, a następnie przelej go zimna wodą.

Krok 2

Groszek wyjmij z puszki i odcedź go. Ser żółty zetrzyj na tarce lub pokrój w plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj składniki: najpierw makaron, następnie groszek i ser żółty. Całość zapiekaj do rozpuszczenia się sera.

Krok 4

Sos w słoiku spaghetti Toscana Knorr podgrzej. Zapiekankę polej sosem przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej