Zapiekany makaron, ser i groszek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany makaron, ser i groszek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, a następnie przelej go zimna wodą.

Krok 2

Groszek wyjmij z puszki i odcedź go. Ser żółty zetrzyj na tarce lub pokrój w plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj składniki: najpierw makaron, następnie groszek i ser żółty. Całość zapiekaj do rozpuszczenia się sera.

Krok 4

Sos w słoiku spaghetti Toscana Knorr podgrzej. Zapiekankę polej sosem przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej