Zapiekany makaron, ser i groszek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany makaron, ser i groszek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, a następnie przelej go zimna wodą.

Krok 2

Groszek wyjmij z puszki i odcedź go. Ser żółty zetrzyj na tarce lub pokrój w plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj składniki: najpierw makaron, następnie groszek i ser żółty. Całość zapiekaj do rozpuszczenia się sera.

Krok 4

Sos w słoiku spaghetti Toscana Knorr podgrzej. Zapiekankę polej sosem przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany makaron, ser i groszek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej