Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora umyć. Przekroić na pół i ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i rozkruszoną kostką czosnkową Knorr.

Krok 2

Sos sałatkowy rozrobić z oliwą i z rozkruszonym żółtkiem.

Krok 3

Kalafiora podawać polanego sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej