
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora umyć. Przekroić na pół i ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i rozkruszoną kostką czosnkową Knorr.
Krok 2
Sos sałatkowy rozrobić z oliwą i z rozkruszonym żółtkiem.
Krok 3
Kalafiora podawać polanego sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej