Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora umyć. Przekroić na pół i ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i rozkruszoną kostką czosnkową Knorr.

Krok 2

Sos sałatkowy rozrobić z oliwą i z rozkruszonym żółtkiem.

Krok 3

Kalafiora podawać polanego sosem.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej