
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora umyć. Przekroić na pół i ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i rozkruszoną kostką czosnkową Knorr.
Krok 2
Sos sałatkowy rozrobić z oliwą i z rozkruszonym żółtkiem.
Krok 3
Kalafiora podawać polanego sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej