Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora umyć. Przekroić na pół i ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i rozkruszoną kostką czosnkową Knorr.

Krok 2

Sos sałatkowy rozrobić z oliwą i z rozkruszonym żółtkiem.

Krok 3

Kalafiora podawać polanego sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej