Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora umyć. Przekroić na pół i ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i rozkruszoną kostką czosnkową Knorr.

Krok 2

Sos sałatkowy rozrobić z oliwą i z rozkruszonym żółtkiem.

Krok 3

Kalafiora podawać polanego sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej