Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora umyć. Przekroić na pół i ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i rozkruszoną kostką czosnkową Knorr.

Krok 2

Sos sałatkowy rozrobić z oliwą i z rozkruszonym żółtkiem.

Krok 3

Kalafiora podawać polanego sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior z sosem ziołowo - jajecznym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej