leniwe pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

leniwe pierogi

Autor:

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmielić ser,oddzielić białka od żółtek,dodać żółtka do sera,odrobinę posolić,wymieszać,dodać mąkę i jeszcze raz wymieszać.

Krok 2

Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej,delikatnie wymieszać.

Krok 3

Położyć ciasto na posypaną mąką stolnicę,uformować wałek grubości 2 cm,spłaszczyć,zrobić kratkę tępą stroną noża,pokrajać na ukos i wrzucić na gotującą się osoloną wodę.

Krok 4

Gdy wypłyną na wierzch,wyjąć łyżką cedzakową na talerz,polać masłem ze zrumienioną tartą bułką.

Krok 5

Z tego samego ciasta można po prostu łyżeczką kłaść na wrzątek zgrabne kluseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej