leniwe pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

leniwe pierogi

Autor:

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmielić ser,oddzielić białka od żółtek,dodać żółtka do sera,odrobinę posolić,wymieszać,dodać mąkę i jeszcze raz wymieszać.

Krok 2

Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej,delikatnie wymieszać.

Krok 3

Położyć ciasto na posypaną mąką stolnicę,uformować wałek grubości 2 cm,spłaszczyć,zrobić kratkę tępą stroną noża,pokrajać na ukos i wrzucić na gotującą się osoloną wodę.

Krok 4

Gdy wypłyną na wierzch,wyjąć łyżką cedzakową na talerz,polać masłem ze zrumienioną tartą bułką.

Krok 5

Z tego samego ciasta można po prostu łyżeczką kłaść na wrzątek zgrabne kluseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej