leniwe pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

leniwe pierogi

Autor:

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmielić ser,oddzielić białka od żółtek,dodać żółtka do sera,odrobinę posolić,wymieszać,dodać mąkę i jeszcze raz wymieszać.

Krok 2

Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej,delikatnie wymieszać.

Krok 3

Położyć ciasto na posypaną mąką stolnicę,uformować wałek grubości 2 cm,spłaszczyć,zrobić kratkę tępą stroną noża,pokrajać na ukos i wrzucić na gotującą się osoloną wodę.

Krok 4

Gdy wypłyną na wierzch,wyjąć łyżką cedzakową na talerz,polać masłem ze zrumienioną tartą bułką.

Krok 5

Z tego samego ciasta można po prostu łyżeczką kłaść na wrzątek zgrabne kluseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • leniwe pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kluski leniwe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej